Xbox-serie X-serie S Dolby VisionXbox Series X en Series S ondersteunen nu officieel ook Dolby Vision voor gaming. Deze ondersteuning voor de technologie was al aangekondigd vóór de lancering van de twee consoles en is nu beschikbaar voor gebruikers ook met betrekking tot de gaming-kant.

Ze zijn meer dan 100 titels die het al ondersteunen, of dat zullen ze bij de lancering, en een van hen is niemand minder dan Halo Oneindig, Xbox-exclusief komt in december uit. Om de volledige ervaring te krijgen, is het echter noodzakelijk om een ​​tv te hebben die deze technologie ondersteunt en is uitgerust met instellingen voor gaming, zoals een automatische lage latentiemodus en de variabele verversingssnelheid ingeschakeld. Volgens Microsoft, Dolby Vision garandeert tien keer diepere zwartwaarden, tot 12-bits kleurdiepte en volledige compatibiliteit met ray-tracing.

Dolby en Xbox werken al samen met verschillende ontwikkelingshuizen en bieden ondersteuning om de technologie optimaal te benutten en er zijn al samenwerkingen met tv-fabrikanten gestart voor het maken van firmware-updates die Dolby Vision op 120 Hz ondersteunen.