Zoals een paar maanden geleden ook al vermeld Netflix lijkt geïnteresseerd te zijn geweest in de videogamemarkt en na de aankondiging van haar eigen divisie gewijd aan gaming, de streaminggigant is begonnen leg je hand op de zijne portefeuilles, acquisitie Night School Studio dat wil zeggen de ontwikkelaars achter Oxenfree.

Het nieuws kwam via een persbericht gepubliceerd op de officiële website van Night School en geschreven door mede-oprichter Sean Krakel, en merkt op hoe het bedrijf zijn eigen bedrijf zal blijven houden creatieve vrijheid:

“Night School wil zijn verhalende ambities verbreden door de ontwikkeling van originele games. Netflix geeft films, tv-series en nu zelfs ontwikkelaars de kans om te profiteren van een ongekende kans om miljoenen mensen entertainment op hoog niveau te creëren en aan te bieden. Onze passie voor verhalende gameplay en de geschiedenis van Netflix in het ondersteunen van verschillende soorten verhalenvertellers hebben een natuurlijke combinatie gecreëerd. Het is alsof beide teams tot dezelfde conclusie zijn gekomen."

Krakel gaf echter aan dat deze nieuwe overeenkomst tussen de twee partijen het zal de ontwikkeling van Oxenfree II: Lost Signals niet in gevaar brengen, afgelopen april aangekondigd en gepland voor 2022.

“Netflix heeft een bijzondere interesse getoond in het beschermen van onze studio en onze creatieve visie. We zullen Oxenfree II blijven ontwikkelen. We zullen doorgaan met het creëren van nieuwe spelwerelden. Op dit moment heeft zich een caleidoscoop van vlinders ontwikkeld in de magen van ons team. We denken dat we een kans hebben om de manier waarop mensen verhalende spellen ontdekken, spelen en delen positief te beïnvloeden."