Het heeft geen zin om het te verbergen, Stoomdeck is een van de meest interessante en spraakmakende hardware van 2021 en iedereen - gamers, ontwikkelaars en critici - kan niet wachten om de nieuwste duivel in handen te krijgen die is gemaakt door Lord Gaben en het team van Klep. Er zijn echter wie het misschien is een beetje te veel hype, tot het punt dat ze een in handen kunnen krijgen devkit van de draagbare console.

Wat je ziet is een video gepost door de Chinese techblog Ali213 binnen het Aziatische videohostingplatform bilibili, en welke documenten een Steam Deck-devkit uitpakken en enkele gameplay-fasen op Bolwerk (Superreuzen Games) e Bloody Spell (Yì lóng yóuxì), evenals een klein overzicht van de console en een vergelijking met Nintendo Switch

Samen met de video werd deze uitgebracht een heel artikel gewijd aan de technische analyse van de console. De analyse zag verschillende hoofdrolspelers benchmark- in games zoals Shadow of the Tomb Rider, DOOM 2016, Dota 2 e Cyberpunk 2077. Hier is een kort overzicht van de gerapporteerde prestaties met behulp van een grafische voorinstelling a hoge details:

  • Shadow of the Tomb Rider: 36 FPS
  • Ondergang 2016: 46 FPS
  • Cyberpunk 2077: 22 FPS
  • Punt 2: 47 FPS

Al deze tests brachten de console op een interne temperatuur van 42.6 ° C en een druppel in de batterij tot 46%. Ten slotte richtte het artikel zich op Stoom OS 3.0, Valve's nieuwe besturingssysteem op basis van Arch Linux, analyseert het de grafische interface en dat bevestigen het zal mogelijk zijn (tenzij er een verandering van richting is) ga naar bureaubladmodus en gebruik het Steam Deck als een normale computer.

Natuurlijk raden we je aan om dit artikel te lezen met de nodige tang en wacht op de recensies van de console in zijn definitieve versie, die komt naar December 2021.