Scarlet Nexus Xbox Game PassTijdens de Microsoft-conferentie gehouden in: Tokyo Game Show 2021, de komst van werd enigszins verrassend aangekondigd Scarlet Nexus in de Xbox Game Pass-catalogus.

Dit is ongetwijfeld een voorbereidende stap naar de uitbreiding van het Xbox-merk op de Japanse markt, een gebied waarin het groene platform altijd moeite heeft gehad om zijn ruimte te veroveren: niet verrassend, samen met de titel Bandai Namco, het zal worden geïntroduceerd in de servicecatalogus ook AI: The Somnium Files, titel gemaakt door Spike Chunsoft in 2019.

Scarlet Nexus komt vandaag aan op de Xbox Game Pass in pc-, console- en mobiele versies, met volledige ondersteuning van aanraakbedieningen voor de laatste. De Japanse actie-RPG, gemaakt in samenwerking met Tose, kwam afgelopen juni op de markt en genoot groot succes bij publiek en critici. De aankondiging betreft de Japanse markt, maar het is zeer waarschijnlijk dat deze in de komende uren zal worden uitgebreid naar de westerse.