DOTA 2 InternationaalWijziging programma voorInternationaal van DOTA 2 dat ontheffing aan het aanwezige publiek vanwege een toename van COVID-19 gevallen op de aangewezen locatie.

Het prestigieuze toernooi, het rijkste in de wereld van de esports-scene, zou worden gehouden in Bucarest, hoofdstad van Roemenië, door 7 17 tot oktober. Valve had de tickets te koop gezet in afwachting van een grote opkomst van het publiek, maar door de complicatie van de situatie was het genoodzaakt ze al 12 dagen na de opening van de voorverkoop uit de beschikbaarheid te halen en de toeschouwers terug te betalen.

Dit is slechts de laatste ongelukkige situatie die DOTA 2 International in 2021 trof: Valve had het evenement al uitgesteld naar een nog te bepalen datum in april en had toen een editie gepland in Zweden, een optie die later kwam te vervallen toen het Scandinavische land het toernooi niet als een "Elite sportevenement".

In juli werd de keuze gemaakt voor Boekarest als het officiële hoofdkantoor, maar een plotselinge toename van infecties, zoals gezegd, dwong Valve opnieuw zijn plannen te verstoren. Het softwarehuis heeft aangekondigd dat: het toernooi zal nog regelmatig plaatsvinden op de vaste data, maar zonder live publiek.