het kenmerk van ontgrendelbare prestatieseen trofeeën als je wilt, is het een functie die in de loop der jaren nu deel is gaan uitmaken van de collectieve verbeelding van gamen, zozeer zelfs dat wanneer je een game op 100% van zijn prestaties, dit wordt vaak ook wel "platina" genoemd.

Op de pc-markt zijn de doelstellingen al lang aanwezig op Steam, terwijl in deEpic Games Store zo'n functie ontbrak, althans tot nu toe.

Epic Games Store begint met het ondersteunen van cloudback-ups

Epic heeft inderdaad aangekondigd dat vanaf volgende week in de launcher eindelijk de mogelijkheid wordt geïntroduceerd om deze prestaties te ontgrendelen, die net als de PlayStation-trofeeën in metalen zullen worden verdeeld: Bronzen (5-45 XP), Zilver (50-95 XP), Goud (100-200 XP) en Platina (250XP). Vanaf volgende week zal de functie echter in het begin alleen worden opgenomen in zes geselecteerde titels (Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Humankind, Zombie Army 4 en Defense Grid), met de bedoeling deze in de nabije toekomst uit te breiden. toekomst naar zoveel mogelijk games.

deEXP verdiend voor nu zal alleen dienen als een esthetische "opschepperij", aangezien het niveau van de accounts steeds hoger zal worden naarmate meer doelen worden ontgrendeld, maar Epic heeft ook aangekondigd dat in de toekomst de ervaring zal worden besteedbaar ook op andere manieren, door te ontgrendelen "Nieuwe sociale functies en spelerbeloningen".