In de afgelopen minuten heeft Rockstar Games eindelijk officieel aangekondigd de komst van de Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition, een collectie ontworpen om de twintigste verjaardag van de legendarische GTA III te vieren, de eerste revolutionaire open wereld in de derde persoon die in 2001 werd uitgebracht.

De collectie omvat naast de bovengenoemde Grand Theft Auto III ook Grand Theft Auto: Vice City e Grand Theft Auto: San Andreas, en wordt later dit jaar uitgebracht op Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Nintendo Switch en pc. Op dit moment hebben we echter geen precieze releasedatum, noch een officiële prijs waartegen het pakket zal worden verkocht.

Bovendien, alsof al deze platforms nog niet genoeg waren, heeft Rockstar onthuld dat de collectie in de loop van 2022 ook voor mobiele apparaten zal worden gepubliceerd in de iOS- en Android-winkels.