De afgelopen uren circuleerden er enkele primeurs op het net screenshot over de kaart van Pokémon Legends: Arceus die (zoals hieronder zichtbaar) de spelgebieden weergeven die zijn verdeeld in meerdere open kaarten, en die daarom aantonen dat de titel in ontwikkeling bij Game Freak geen echte open wereld zal zijn.

Het nieuws werd later bevestigd door The Pokémon Company zelf een Kotaku, in een verklaring die u hieronder vindt:

“In Pokémon Legends: Arceus zal Jubilife Village dienen als basis voor landmeetkundige missies. Nadat ze een opdracht of een verzoek hebben ontvangen en zich voorbereiden op hun volgende excursie, vertrekken spelers vanuit het dorp om een ​​van de verschillende open gebieden van de Hisui-regio te bestuderen. Nadat ze het enquêtewerk hebben voltooid, moeten spelers nog een keer terugkeren om zich voor te bereiden op hun volgende taak. We kijken ernaar uit om binnenkort meer informatie te delen over het verkennen van de Hisui-regio."

De spelstructuur zal daarom vergelijkbaar zijn met die van a Monster Jager, met uploads die de speler naar open gebieden brengen om te ontdekken waar actieve missies kunnen worden voltooid. Zodra de quest is voltooid, worden we echter weer naar een hub getransporteerd en zal de kaart daarom niet meteen helemaal gratis zijn in de Hyrule-stijl van Breath of the Wild.