Tijdens de laatste Nintendo Direct, heeft het Japanse bedrijf de komst aangekondigd van de titels voor Nintendo 64 binnen de Nintendo Switch Online-service gewijd aan Retro Gaming. In de dagen na de aankondiging werd echter een reeks gerucht gerelateerd aan Europese versies van deze spellen.

Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn, de Europese versies van de titels die op Nintendo 64 zijn uitgebracht, zoals in het geval van veel andere games voor PlayStation e Sega Saturn, draaide zich om verversingssnelheid van 50Hz, destijds de enige standaard die werd aangenomen door televisies die in Europa werden verkocht onder de PAL-systeem. Hierdoor waren de games langzamer dan de NTSC-versies die in Amerika en Japan werden verkocht en met een verversingssnelheid van 60Hz. Tegelijkertijd konden PAL-spellen een vertaling van meertalige teksten ondersteunen, zoals Frans, Spaans, Duits en natuurlijk Italiaans.

Het lijkt er echter op dat Nintendo een oplossing heeft gevonden die accontentare allemaal, aankondigend dat u kunt kiezen tussen PAL- en NTSC-versie, en kies of je een vlotte gameplay verkiest boven vertaling naar de taal van je voorkeur, of omgekeerd.

“Alle Nintendo 64-games die bij het Nintendo Switch Online + Expansion Pack worden geleverd, kunnen in het Engels op 60 Hz worden gespeeld. Sommige games hebben de mogelijkheid om in hun PAL-versie te worden gespeeld, met taalgerelateerde opties."