Far Cry 6 is eindelijk uit, waardoor alle spelers de kans krijgen om deel te nemen aan het avontuur van Dani Rojas op het eiland Yara. Niet alle spelers leefden echter een rustige dag vanwege een aantal problemen bij de distributie van de Europese versie van het targato-spel Ubisoft.

Zoals verwacht in de afgelopen dagen door VGC, hebben sommige gebruikers geklaagd op sociale netwerken die ze hebben ontvangen van de fysieke versies van Far Cry 6 met de versie van het spel gewijd aan de Russische markt, en daarom beperkt tot aangemaakte accounts in het land van de goede Vlad. Om deze reden hebben dezelfde gebruikers elkaar gevonden kan de gratis verkregen DLC's niet downloaden of zelfs gratis upgraden naar de next-gen-versie.

Op dit moment lijkt het probleem zich alleen en uitsluitend op PlayStation 4 en PlayStation 5 te manifesteren, maar het is goed om te onderstrepen hoe een vergelijkbare situatie zich al had gemanifesteerd ten tijde van de lancering van Assassin's Creed Valhalla vorig jaar.

Ondertussen nam Ubisoft contact op met het redactieteam van VGC om aan te geven hoe ze begonnen een intern onderzoek en dat ze de komende dagen updates zullen geven.

"Het team is op de hoogte van meldingen van sommige spelers die de PS4-versies van Far Cry 6 niet kunnen updaten naar PlayStation 5. We onderzoeken het probleem en zullen je zo snel mogelijk updaten."