Laten we teruggaan om over te praten paradox Interactive en helaas niet op de beste manier. Na de excuses van de CEO Fredrik Wester gerelateerd aan rapporten die in de zomer zijn uitgebracht over ongepast gedrag dat in 2018 is gepleegd tegen enkele medewerkers van de uitgever, een recent onderzoek door de Zweedse krant Zweedse Dagbladet onthulde nieuwe details over de rol van vrouwen binnen Paradox.

Het artikel (vriendelijk vertaald door Eurogamer) schetst een werkomgeving die wordt gedomineerd door een door mannen gedomineerd klimaat en waar de rollen van vrouwelijke werknemers of het behoren tot andere minderheden geen waarde hebben. Hier zijn enkele getuigenissen:

Ik woonde vergaderingen bij waar ik de enige vrouw in de kamer was. Ik zei ooit: "Hé, ik denk dat we deze kant op moeten gaan, in mijn ervaring" en kreeg toen een blik en een opmerking als "Weet je wat, je bent hier alleen maar als een trofee (je bent gehuurd). Dus ik denk dat je moet blijven in stilte".

met Token huren die zijn bedoeld werknemers die tot slecht vertegenwoordigde categorieën behoren en die uitsluitend worden ingehuurd om sympathiepunten te verdienen bij het publiek en investeerders, waarin een steun voor diversiteit op de werkplek werd geprezen die, in het geval van Paradox, slechts een masker leek.

Verdere getuigenissen bekritiseren het gedrag van het bedrijf en de tolerantie van het bedrijf jegens seksistisch en vrouwonvriendelijk gedrag, waarin wordt vermeld hoe sommige managers hebben één oog gesloten over misstanden begaan tegen jongere werknemers, om complexe problemen te vermijden en de woede van hun superieuren te sussen.

Op dit moment wilde Paradox Interactive niet reageren op Eurogamer, maar het is eerlijk om te melden hoe het bedrijf de afgelopen maanden de zaak ter harte is gaan nemen, een overeenkomst sluiten met de Zweedse arbeidersvakbond. Het zal echter nog enige tijd duren om een ​​werkomgeving te verbeteren die, zo blijkt uit een onderzoek van de vakbond zelf, zag 44% van zijn medewerkers slachtoffer van deze misstanden.