Age of Empires IVHet is heel dicht bij de aankomst op de markt van Age of Empires IV, historische RTS-saga die jarenlang wachtte op een vervolg. Tien dagen na de release bracht Microsoft een lange video van 38 minuten uit met een onuitgebrachte gameplay. In deze video is het het team dat aan de game werkt, of Relic Entertainment, die commentaar geeft op een wedstrijd tussen Frans en Chinees.

De game zal bestaan ​​uit 4 campagnes en 35 missies die ongeveer 500 jaar geschiedenis beslaan, vanaf de hoge middeleeuwen tot de renaissance. Er is al bevestigd dat er geen microtransacties in de game zullen plaatsvinden en dat ondersteuning voor Mods niet aanwezig zal zijn bij de lancering, maar Relic heeft al plannen om het in 2022 te introduceren.

Age of Empires IV zal op 28 oktober beschikbaar zijn op pc en wordt op dag één geïntroduceerd in de Xbox Game Pass-catalogus.