In de laatste dagen Klep heeft zijn richtlijnen bijgewerkt opgedragen aan titels die niet kunnen worden gepubliceerd binnen hun digitale bezorgplatform Stoom, toe te voegen aan de zogenaamde ets verboden spellen die titels gebaseerd op technologieën van blockchain en waarmee spelers meerdere criptomonete, zoals de NFT (niet-fungibel token).

Als reactie daarop, de rivaal van het platform epic Games heeft bevestigd dat de Epic Games Store zal de deuren openen en beginnen met hosten sommige games zijn gebaseerd op deze nieuwe en opkomende technologie. De aankondiging is duidelijk gedaan door de CEO van Epic zelf Tim Sweeney.

“De Epic Games Store verwelkomt games die blockchain-technologieën gebruiken, zolang ze de huidige financiële regelgeving volgen, hun werking bekendmaken en beoordeeld zijn voor een geschikte leeftijdsgroep. Hoewel Epic geen cryptocurrencies gebruikt in zijn games, openen we de deur naar innovatie op het gebied van technologie en financiën."