Zoals aangekondigd door Masahiro Sakurai tijdens de afgelopen Super Smash Bros. Ultimate opgedragen aan Sora, de hele sage van Kingdom Hearts komt naar Nintendo Switch via een cloudversie van de game. De collectie bevat alle hoofdstukken die tot nu toe zijn uitgebracht, behalve: Melodie van herinneringen, eerder uitgebracht op de console.

De keuze gemaakt door square Enix het heeft echter verschillende controverses gewekt bij fans, teleurgesteld door het niet kunnen exploiteren van de hybride natuur van de console om de avonturen van Sora en zijn metgezellen in een draagbaar formaat te spelen. In dit opzicht heeft de producent van de serie Ichiro Hazama sprak met de microfoons van Nintendo Life, wat dieper ingaat op de achtergrond van de ontwikkeling van deze nieuwe versie van de games.

"Het bleek om verschillende redenen vrij moeilijk om deze titels naar de Nintendo Switch te brengen, waaronder beperkingen van het hardwaregeheugen, maar we zijn nog steeds heel blij dat we het voor het eerst naar de console kunnen brengen met behulp van de cloudservice."

Het is nog niet duidelijk of deze limieten betrekking hebben op de geheugencapaciteit van Nintendo Switch of zijn cartridges (beide 32 GB), maar Hazama herhaalde zelf dat de ontwikkeling van een native versie van enkele games die verband houden met de serie kan nog worden overwogen.

“Op dit moment blijft de productie van een native versie onzeker. We geloven dat de cloudversie de beste manier is om de Kindgom Hearts-serie naar de Nintendo Switch te brengen, maar we staan ​​altijd klaar om feedback van onze fans te horen en we willen hen bedanken voor hun steun."