Het is bijna 10 jaar geleden sinds de release van Splintercel: zwarte lijst (2013), het laatste hoofdstuk over consoles van de Ubisoft-serie gewijd aan agent Sam Fisher. In de jaren na dit hoofdstuk keerde de serie sporadisch terug met spin-off hoofdstukken gewijd aan de wereld van smartphone en VR, maar niet voor lang!

Splinter Cell UbisoftVolgens sommige bronnen binnen het Franse softwarehuis en bekendgemaakt via de site VGC, Ubisoft zou eindelijk de ontwikkeling van een nieuw hoofdstuk in de stealth-serie goedkeuren, hopen op het vertrouwen van de spelers terugwinnen, die de richting die de franchise insloeg niet bijzonder op prijs stelde, vooral niet na het verschijnen van Sam Fisher in de mobiele titel Rainbow Six: Elite Squad.

Volgens dit gerucht zou de titel nog in de fase van zijn pre-productie en het is nog niet duidelijk of het in de loop van volgend jaar wordt aangekondigd, maar er is wel aangegeven dat achter de ontwikkeling van het spel een nieuwe studio die geen verband houdt met Ubisoft Montreal, die aan de serie werkt sinds de eerste aflevering in 2002.