In oktober zijn er nu drie dingen die voor gewone mensen verzekerd zijn:

  • de wisseling van het seizoen
  • de komst van een feest (voor sommigen overbodig) zoals Halloween
  • Een nieuwe aflevering van The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, horrorvideogameserie.

Sinds een paar jaar zijn de jongens van de Engelse studie van supermassive Games zijn toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe stukken om toe te voegen aan de bloemlezing van horror-gekleurde videogames die worden gedistribueerd door de Japanse reus of Bandai Namco.
Elk jaar wordt het wachten om de nieuwe dynamiek van het verhaal te ontdekken steeds interessanter, maar het gevoel, je hand op de pad te leggen, is dat je niet dezelfde angst voelt die de titel had willen opwekken sinds de vorige hoofdstukken, maar, Integendeel, een licht gevoel van déja-vu.
Wie u schrijft, is eigenlijk? vanaf het derde jaar op rij die de heldendaden van de ongelukkige armen volgt en ik denk dat deze bloemlezing echter, in zijn spanning, verschillende interessante stof tot nadenken kan bieden. Ondertussen is een van de belangrijkste verschillen van deze aflevering, die hem onderscheidt van de vorige twee, de beslist modernere en in sommige opzichten donkere tijdlijn. Maar laten we niet verdwalen in small talk en ontdekken wat het derde hoofdstuk van The Dark Pictures Anthology: House of Ashes ons te vertellen heeft, gevolgd door Man van Medan e Weinig hoop.

De gebeurtenissen van deze aflevering vinden plaats in Irak in 2003 en hebben betrekking op Amerikaanse soldaten die betrokken zijn bij een bepaalde onderzoeksmissie. Op deze expeditie zien we een Amerikaans peloton in actie, met Lt. Eric King en CIA-agent Rachel betrokken in de zoektocht naar een mogelijke schuilplaats waar Saddam Hoessein mogelijk vernietigingswapens heeft verborgen massa-. De missie mislukt echter en, om onbekende reden, zal het terrein van de expeditie waar Amerikaanse soldaten elkaar tegenkomen, samen met een tegenpeloton van Iraakse soldaten, eigenlijk moeilijker blijken te zijn dan ze dachten sinds, onder die landen bevindt zich een oud Sumerisch monument dat de gevaarlijkste valkuilen van de gezochte massavernietigingswapens lijkt te verbergen.

Generaal Eric King en Rachel King in een spelfase.

Net als in de vorige hoofdstukken geeft de titel een belangrijke weerklank aan de ontwikkeling van de plot: elke keuze, gemaakt door de speler, is fundamenteel voor de voortgang van het spel. U zult niet meteen weten of wat u selecteert een juiste of verkeerde keuze is, maar u kunt tijdens het spelen de voorspellende stenen platen die een paar seconden lang iets onthullen scènes die je in de toekomst in het spel zult zien. Omdat het de derde ervaring is die ik heb met dit soort titels, besloot ik om de videogame met de grootste moeilijkheidsgraad te proberen: de "Lethal". Weet dat door voor het laatste te kiezen, wat je tegenkomt echt een "helse" ervaring is. Maar niet in negatieve zin. Laat me het uitleggen: de bloemlezing van Dark Pictures Anthology is niet alleen gebaseerd op het vertellen van verhalen, en dus op de relaties die zich ontwikkelen tussen de verschillende personages, maar ook op sommige gebeurtenissen die een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op basis van de timing die de speler heeft in de slagen voor tests op basis van specifieke snelle gebeurtenissen.

Met de moeilijkheid "Dodelijk", L snelle gebeurtenis (wat ongeveer 20/30 seconden kan duren) belast je duimen en je geestelijke gezondheid, want het is erg ingewikkeld slagen voor bepaalde tests omdat ze meer gebaseerd zijn op uw (fysieke) weerstand bij het snel en meerdere keren indrukken van een bepaalde knop, in plaats van op het gebruik van daadwerkelijke vaardigheden. Onthoud dat het lot van je arme karakters hiervan zal afhangen. Dus wees voorzichtig en let op. Als je aan de andere kant niet van dit soort benadering houdt en je een meer "zachte" uitdaging wilt, zijn er twee andere moeilijkheden, "Easy" en "Challenging".

Als je geen grote fans bent van het horrorgenre, en misschien wil je deze ervaring met meer mensen "delen", biedt The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (zoals in eerdere afleveringen) een modus met de titel "Do not play alone" die stelt je in staat om de titel zowel lokaal (het pad passeren op het moment van de intermezzo's van een bepaald personage) als online te proberen.

De relatie tussen personages is belangrijk, wees je bewust van de keuzes die je maakt en selecteer deze zorgvuldig.

De curator, een figuur die in de vorige hoofdstukken als verteller optreedt en, voordat hij op de details ingaat, de respectievelijke verhaallijnen introduceert, is ook aanwezig in deze aflevering, maar zijn figuur is minder opdringerig in vergelijking met de andere twee afleveringen. Hij verliest echter niet de gewoonte om commentaar te leveren (en soms mogelijke oplossingen aan te dragen) over de gebeurtenissen waarbij we helaas betrokken zijn.

Aan het begin van de recensie noemde ik een terugkerend gevoel van déja-vù, weet dat het niet per se slecht is, inderdaad, voor degenen die geen beginners zijn met deze bloemlezing de spelmechanica is meteen bekend. Daarnaast zijn er daadwerkelijk verbeteringen doorgevoerd: camera's met vaste weergaven (die echter niet altijd perfect zullen reageren) worden bijvoorbeeld vervangen door een gratis 360 graden camera die het verkennen aantrekkelijker maakt, naast de introductie. om het licht van de fakkels in donkere situaties beter te beheren, waardoor je eventuele gebieden en / of geheime voorwerpen kunt ontdekken.

The Dark Pictures Antholgy: House of Ashes is een hoofdstuk dat inspiratie put (althans in de setting, uiteraard een aantal dingen aanpassend) zowel uit afleveringen, die helaas al in onze geschiedenis hebben plaatsgevonden, als uit andere bronnen. Ze zijn inderdaad aanwezig enkele eerbetuigingen (die we helaas vanwege mogelijke spoilers niet aan u kunnen onthullen, maar we vertrouwen op uw goede trouw bij het onderzoeken en vinden ervan) tot zeer populaire horrorpersonages en van verschillende media. De scherpste waarnemers kunnen er ook verwijzingen naar vinden geschreven door PK Lovecraft. House of Ashes is ook beschikbaar voor consoles van de volgende generatie, PlayStation 5 e Xbox-serie X, waarvoor, in tegenstelling tot de versies van vorige generaties (PS4 en Xbox One), duidelijke grafische verbeteringen zijn doorgevoerd zoals de rnative 4K-isolatie, ray-traced reflecties, aanzienlijk snellere laadtijden en texturen met een hogere resolutie.

We zijn daarom tot de conclusie van deze recensie gekomen, de jongens van Supermassive Games met dit hoofdstuk zijn in een ander soort horror terechtgekomen, geven er de voorkeur aan de verrassingskaart te proberen, en zijn dus overgegaan van een meer psychologische benadering naar een waarin de actiefasen meer overheersen en angst overnemen. Eerlijk gezegd, van de drie geteste hoofdstukken, is The Dark Pictures Anthology: House of Ashes degene die me qua ritme (maar niet spanning) het meest heeft kunnen boeien. Het spel is beschikbaar in het Italiaans.