Rockstar Games is terug om te praten over de GTA: The Trilogy Definitive Edition, de megacollectie opnieuw aangepast op Unreal Engine van de drie hoofdstukken van de serie die de geschiedenis van het softwarehuis hebben geschreven: GTA 3, GTA Vice City e Grand Theft Auto: San Andreas. In het bijzonder is de releasedatum van de game in digitale versie, gepland voor de volgende, eindelijk bevestigd November 11 2021 su PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc via de Rockstar Launcher tegen een prijs van € 59,99.

De aankondiging ging vergezeld van een nieuwe gameplay-trailer met enkele van de grafische verbeteringen die zijn aangebracht door Grove Street-spellen binnen de Unreal Engine, zoals: verbeterde verlichting en reflecties, een moderne bewerking van gameplay-mechanica en uiteraard de aanwezigheid van nieuwe patronen en texturen, die de stijl repliceren van de klassiekers die op PS2 en Xbox zijn uitgebracht, en enkele kleine details toevoegen dankzij de nieuwe beschikbare technologieën.

Vooral de pc-versie zal compatibel zijn met de opties van: DLSS van Nvidia en enkele speciale toevoegingen met de Rockstar Launcher.

Bovendien is de vermelding van een fysieke versie voor consoles binnenkort 7 december 2021.