In de afgelopen uren heeft Rockstar aangekondigd de officiële releasedatum voor GTA: The Trilogy Definitive Edition, die als volgende verschijnt November 11 2021 su PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc via de Rockstar Launcher tegen een prijs van € 59,99.

Nou, dwars door de PC-opstartprogramma Rockstar het bedrijf heeft ook onthuld wat de technische kenmerken zijn minimaal e aanbevolen om de trilogie optimaal te laten verlopen, die je hieronder kunt vinden:

Minimumeisen

  • Besturingssysteem: Windows 10 64-bit
  • Bewerker: Intel Core i5-6600K / AMD FX-6300
  • Geheugen: 8GB
  • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 760 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB
  • Schijf: 45GB
  • Besturingssysteem: Windows 10 64-bit
  • Processor: Intel Core i7-2700K / AMD Ryzen 5 2600
  • Geheugen: 16GB
  • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 970 4GB / AMD Radeon RX 570 4GB
  • Schijf: 45GB

Zoals we kunnen zien, aangezien dit een remaster is van titels van bijna twee decennia geleden, zijn de technische vereisten niet erg hoog, en zelfs de grootte van het installatiebestand is "slechts" 45 GB voor alle drie de titels. Het is echter nog niet duidelijk of de drie games afzonderlijk kunnen worden geïnstalleerd of dat, zoals bij de Mass Effect Legendary Edition is gebeurd, het pakket sowieso in zijn geheel moet worden gedownload.