In de laatste dagen Nvidia heeft een nieuwe versie van zijn service uitgebracht GeForce nu. Onder de verschillende verbeteringen die zijn aangebracht aan de gamen via streaming, Nvidia is eindelijk ook begonnen met ondersteuning Microsoft Edge, de nieuwe webbrowser van Microsoft op basis van chroom.

Aanvankelijk was de uitvoering van de dienst via de browser gereserveerd voor Google Chrome e safari (voor wat betreft iPad- en iPhone-gebruikers), maar deze nieuwe toevoeging aan de lijst met ondersteunde programma's kan grote gevolgen hebben voor de rol van Xbox als platform.

Sterker nog, sinds september vorig jaar Xbox Series X | S-consoles hebben een substantiële upgrade naar die van hen ontvangen besturingssysteem blokkeert of infecteert, vooral wat betreft de versie van Microsoft Edge die werd geleverd en waarmee verschillende web-apps konden worden uitgevoerd, zoals: Onenigheid, verschillende online emulators e streamingdiensten zoals Netflix en Google Stadia. Dat deze nieuwe ontwikkeling en de uiteindelijke compatibiliteit met Nvidia GeForce Now van Xbox een echt platform kunnen maken alles-in-een, een mix tussen pc en console?