Halo OneindigHet is ongetwijfeld de dag van Halo Oneindig. Spelers hebben lang gewacht op nieuwe afbeeldingen met betrekking tot de singleplayer-campagne, in de hoop dat 343 Industries reageerde met aanzienlijke verbeteringen op de kritiek die aan het uitstel van vorig jaar voorafging. Reacties die zijn binnengekomen en zeer positief zijn ontvangen door het publiek.

Het YouTube-kanaal zorgde voor het analyseren van de stappen voorwaarts die het team maakte ElAnalistaDeBits, die een uitgebreide vergelijking publiceerde tussen de versie die in 2020 werd gepresenteerd en de versie die vandaag wordt getoond.

De meest opvallende vooruitgang is geboekt vanuit het oogpunt van verlichtingssysteem, waarschijnlijk de slechtste sector van de laatste versie van Halo Infinite en bijna tot het uiterste gelaten van onzorgvuldigheid. Zoals je in de video kunt zien, is de situatie drastisch verbeterd en verbetert ook de afwerking van de texturen en animatie van de personages. Ook de oppervlakken van de materialen profiteren: bekritiseerd vanwege hun overdreven plakkerige uiterlijk in 2020, lijken ze nu "vuiler" en realistischer.

Vanuit artistiek oogpunt blijft het spel wezenlijk verbonden met het vorige concept, dat is de balans trouw aan de stijl van de allereerste hoofdstukken van Halo. Maar ook in dit geval ontbreken de verbeteringen niet en is het verbeteringswerk van 343 Industries zowel terug te zien in de presentatie van de vijanden als in de diepten van de gamewereld: deze profiteren op hun beurt enorm van een opvallende toename van de draw distance wat een heel andere diepte geeft aan het zichtbare panorama.

Wachten op verder nieuws, het enige dat overblijft is wachten'8 december, wanneer Halo Infinite officieel arriveert op pc en Xbox.