Net als elk ander spel dat de drempel van de heeft overschreden hoofdstroom, Ook roblox hij loopt het risico in een soort van opstand van zijn publiek te struikelen bij elke kleinste fout. En helaas voor het personeel achter de online titel voor pc en smartphone, vallen de gebeurtenissen van de afgelopen dagen met betrekking tot laatstgenoemde in deze categorie.

Zoals opgemerkt door de New York Times, die vorig jaar misbruik maakte van het verhaal om er grappen over te maken Vrijdag 29 oktober Roblox-servers ze zijn volledig offline gegaan, waardoor wordt voorkomen dat iemand die op het platform speelt of werkt, inlogt. Het is duidelijk dat gebruikers het probleem onmiddellijk onder de aandacht van de hulpdienst hebben gebracht, die na 3 dagen van het oplossen van problemen de oorzaak van de storing hebben kunnen achterhalen, veroorzaakt door: een bug die overbelasting van de infrastructuur veroorzaakte.

Op een opmerking, Roblox Corporation CEO David Baszucki verontschuldigde zich formeel aan zijn gebruikers.

"We betreuren het lange wachten dat nodig is om de service te herstellen. Een belangrijke waarde van Roblox is respect voor de gemeenschap, en in dit geval bieden we onze excuses aan voor het ongemak. Voor zover we weten, zijn er geen datalekken uitgelekt en zou je game-ervaring weer normaal moeten zijn."