Laatste Mei, een rapport gepubliceerd door Nikkei voorspelde een toename van de productie van Nintendo Switch met het oog op de komst van dat "geavanceerde model" dat later zou worden Nintendo OLED-schakelaar. Desondanks lijkt het erop dat het Japanse bedrijf nog steeds niet genoeg consoles zal kunnen produceren.

Nintendo SwitchEen nieuw rapport van Nikkei in feite heeft het aanhoudende tekort aan microchips, gedicteerd door de wereldwijde pandemie, de verwachtingen van Nintendo met betrekking tot die van zichzelf sterk veranderd financiële resultaten tijdens dit boekjaar (eindigend op 31 maart 2022). De afgelopen maanden had Nintendo verwacht in staat te zijn om minimaal 30 miljoen consoles, terwijl het bedrijf in werkelijkheid genoeg componenten zou hebben om 24 miljoen eenheden te produceren.

Dit zou de twijfels van de president van Nintendo bevestigen Shuntaro Furukawa gemeld afgelopen april altijd naar de microfoons van Nikkei.

“We waren in staat om de materialen te bemachtigen die nodig zijn voor de onmiddellijke productie van halfgeleiders voor onze Nintendo Switches. In Japan en andere landen is de vraag naar de console echter erg groot sinds het begin van het jaar en is er een mogelijkheid dat sommige retailers in de toekomst geen voorraad meer hebben. "

Ondertussen zal Nintendo eind van de komende dagen de bijgewerkte financiële resultaten openbaar maken derde kwartaal van 2021.