Het nieuwe voetbalspel van Konami, Evoetbal 2022, had een nogal moeilijke lancering en de situatie verslechtert gestaag. De opvolger van PES zou een grote krijgen stuk deze maand, maar net vandaag heeft het ontwikkelteam aangekondigd dat de update is uitgesteld tot volgend jaar.

Via een tweet, zegt het eFootball 2022-team dat de update van de versie 1.0.0 gepland voor 11 november zal nu beschikbaar zijn in de lente van de 2022. Daarnaast annuleert en restitueert Konami alle pre-orders van de eFootball 2022 Premium Player Pack DLC.

De mobiele versie van de game, oorspronkelijk gepland voor dit najaar, is ook uitgesteld tot het voorjaar van 2022, met de klassieke belofte van het team om te blijven. "Zo hard mogelijk werken om de ervaring te bieden die onze spelers verwachten en verdienen in het voorjaar van 2022."

De versie van het spel die op dit moment beschikbaar is, is in feite een demo, en in ieder geval is het in een zeer slechte staat vanwege de glitches en bugs die het teisteren. Kortom een ​​echte ramp voor Konami.