Metal Gear SolidMet een nota gepubliceerd in de Officiële site, liet Konami weten dat Metal Gear Solid 2 en 3 worden tijdelijk verwijderd uit alle digitale winkels waarop ze momenteel aanwezig zijn. Het gaat daarbij vooral om de winkels van de consoles van eerdere generaties zoals PS3 of PSVita, maar ook om het GOG-platform op pc waar het tweede hoofdstuk beschikbaar was.

De maatregel werd noodzakelijk vanwege de sommige licenties verlopen gerelateerd aan historisch beeldmateriaal dat werd gebruikt in de verschillende edities van Metal Gear Solid 2 en 3, was Konami daarom genoodzaakt om deze beslissing te nemen. Vanaf vandaag zijn daarom de twee werken van Hideo Kojima ze zullen voor onbepaalde tijd uit digitale winkels verdwijnen, ook al heeft het Japanse softwarehuis verzekerd dat het al bezig is om ze weer beschikbaar te maken.