Wie hangt er rond in de wereld van? PC Gaming zal zeker weten dat sommige van de games die in de verschillende digitale winkels (Steam, Epic Games, UPlay enz.) worden gedistribueerd, software met zich meebrengen die speciaal is bedoeld voor bescherming anti piraterij, om de herverdeling van titels te voorkomen door zelfs de eenvoudigste mond-tot-mondreclame vanaf de harde schijf.

Tussen deze, Denuvo is zeker het meest gehaat door gamers, niet alleen vanwege de verschillende problemen die zich voordoen bij de implementatie van de software in verschillende games, maar ook omdat prestatie bestraft van laatstgenoemde.

Hieraan is vandaag een ander probleem toegevoegd dat de tegenstanders van dit programma zal verrukken. In feite hebben de servers van Denuvo de afgelopen dagen geleden Een terugslag wegens het niet vernieuwen van een domein door Denuvo Software Solutions. Het domein Codefusion.techlogy in feite werd het gebruikt door het anti-piraterijsysteem om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Deze kleine glitch maakte het vrij veel onspeelbaar een groot stuk bouillon gedurende minimaal 24 uur.

Denuvo Anti-piraterijserverOnder de spellen hebben we titels zoals: Persona 4 Golden, Schaduw van het graf stroper, maar ook zeer recent uitgebrachte games zoals Marvel's Guardians of the Galaxy, Football Manager 2022. Gelukkig is het probleem al opgelost, waarbij Denuvo zelf "werkt" om de gebruikerservaring in de toekomst te verbeteren.

Deze laatste misstap heeft echter de discussie over anti-piraterijsystemen, programma's die maar al te vaak maakte de ervaring van betalende gebruikers kwalitatief inferieur aan die van "" piraten "" die gratis van de titel genieten.