laatst aangekondigd Juli, de draagbare console Stoomdeck zou in de maand uitkomen December 2021. Echter, vanwege de aanhoudende tekort aan elektronische materialen veroorzaakt door de pandemie en de aanhoudende aanwezigheid van sjacheraars in de meest recente geschiedenis van gaming-hardware werd Valve gedwongen zijn roadmap elke keer te herzien stel de release van de console uit tot februari 2022.

De aankondiging kwam via een nieuwe post op de Officiële Steam-blog die we nogmaals voorstellen:

“De lancering van Steam Deck wordt met twee maanden uitgesteld. Het spijt ons, we hebben echt ons best gedaan om problemen met de wereldwijde toeleveringsketen op te lossen, maar door de schaarse beschikbaarheid van grondstoffen komen de componenten niet op tijd bij onze productiefaciliteiten aan om onze initiële lanceringsdatums te halen."

Stoomdeck“Volgens onze laatste schattingen zullen Steam Deck-zendingen in februari 2022 beginnen. Dit wordt de nieuwe startdatum voor de pre-order wachtrij. Iedereen die het Deck heeft gereserveerd, behoudt zijn positie in de wachtrij, maar de data zullen dienovereenkomstig worden uitgesteld. Schattingen van boekingsdata worden onmiddellijk na deze aankondiging bijgewerkt. Het spijt ons dat we de oorspronkelijk geplande verzenddatum niet kunnen halen. We blijven werken aan het verbeteren van boekingsdata op basis van de nieuwe tijdlijnen en houden iedereen in de tussentijd op de hoogte."

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om uw bestelling te bekijken, te annuleren of hulp te krijgen bij het raadplegen van de pagina gewijd aan Steam Deck.