Al jaren in deDe nostalgie van de hedendaagse filmindustrie is koning met speelfilms die ondanks de grote hoeveelheid remakes van merken of sagen uit het verleden, uiteindelijk een groot deel teleurstellen? historische fans aan het einde van het visioen. Met deze geest zou je je kunnen voorstellen hoe ik, de kamer binnenkwam voor het visioen van... Ghostbusters: Legacy, had ik een zweem van bezorgdheid over het succes van het project, met het schrikbeeld van weer een naderende ramp. Ik geef je meteen een spoiler: zo was het niet. Ik bevestig inderdaad dat, eindelijk, dit nieuwe hoofdstuk van de saga het is de uitzondering die de kaarten op tafel verandert.

De film speelt zich af in een modern tijdperk: er zijn verschillende jaren verstreken sinds de vier geestenvangende helden New York van de Gozer-dreiging hadden weten te redden en ondanks hun heldendaden in de annalen zijn gered met internet, nu lijken de vier helden de weg kwijt te zijn evenals, parallel, dezelfde bedreigingen die inherent zijn aan geesten. Het lijkt er echter op dat een Amerikaanse gemeenschap een paranormaal fenomeen is overkomen. Callie Spengler (Carrie Coon) alleenstaande moeder met haar twee kinderen Phoebe (Mckenna Grace) En Trevor (Finn Wolfhard) na de verhuizing naar het kleine stadje, ze zullen hun connectie met de spokenvangers en de geheime erfenis van hun grootvader beginnen te ontdekken.

Een van de pluspunten van deze nieuwe Ghostbusters-film is dat: regisseur, zo Jason Reitman, heeft opzettelijk geprobeerd om pak het merk weer op (verlaten na de commerciële mislukking van 2016 met de vrouweneditie van de iconische film) in een poging om geven hem dezelfde sfeer en geloofwaardigheid die zijn vader, Ivan Reitman, in 1984 had achtergelaten. Soort van het stokje doorgeven tussen vader en zoon. Niet dat het verbeteren van de vreselijke film uit 2016 echter lang duurde wat wordt onmiddellijk waargenomen? een grote zorg die op elk moment evolueert: van het script tot de scenografieën, allemaal heel toepasselijk, tot de keuze van de acteurs tot de grappen, soms komische, die op de juiste momenten aanwezig zullen zijn zonder ooit banaal of opdringerig te zijn.

Het werk aan de conceptie van deze film is echter al enige tijd begonnen. De inspiratie en het verlangen om naar de bioscoop te brengen een ervaring die de naam Ghostbusters waardig is het komt van as van die mislukking van 2016 zowel oude fans als ik nieuwe volgers, Ik ben niet nooit in staat geweest om te verteren of te ondersteunen. Een boven alles de acteur Hernie Hudson (degene die speelde) Winston Zeddemore), nooit helemaal overtuigd van het vorige project gestart door Sony. Maar hoe kon er na zo'n lange tijd een eventuele derde film van het merk in de bioscoop komen? Ook gezien het feit dat, helaas, een van de hoofdrolspelers van het kwartet, Harold Ramis (Egon Spengler) in 2014 is overleden? Het antwoord is heel eenvoudig: dit gigantische project toevertrouwen aan regisseur Jason Reitman, ook ondersteund door het wijze advies van Dan Aykroyd, ook (toevallig) lid van de vorige originele films. En wat kun je verwachten van zo'n belangrijk duo? Ook hier ligt het antwoord voor de hand: een geweldige job.

Laten we beginnen bij het basisidee. De producenten van de film hebben waarschijnlijk dacht aan het creëren van een concept dat zowel de nostalgische sensaties van het originele meesterwerk zou kunnen hervatten maar tegelijkertijd proberen om moderniseer de film met ideeën en technologieën die dichter bij onze tijd staan. Naast deze keuze wordt door de hele film heen waargenomen dat degenen die aan het scenario werkten, met de trieste dood van Harold Ramis, ook eer wilden bewijzen aan de goede Egon Spengler. Het verhaal draait in feite, zoals hierboven uitgelegd, voornamelijk rond de familie Spangler. Over hen gesproken, ik zou me willen concentreren op de uitstekende keuze met betrekking tot de casting.

Voor de rol van Phoebe Spangler het zeer goede is geselecteerd Mckenna Grace, nieuwe rijzende ster van de cinema. Zijn onderdeel is onder meer het is een zeer gecompliceerde rol om de eigenlijke protagonist van het nieuwe hoofdstuk te zijn. Ik garandeer je echter dat wat je zult zien verbazingwekkend zal zijn en dat de interpretatie ervan buitengewoon overtuigend zal zijn en, hoewel het in bepaalde situaties misschien een beetje geforceerd lijkt bij de uitvoering van bepaalde regels, je zult er geen spijt van krijgen van het gebrek aan goedheid . Egon, waar hij duidelijk inspiratie uit haalt. Maar aan de andere kant liegt goed bloed niet. Ik zou ook graag een soortgelijke toespraak houden voor Finn Wolfhard (Trevor Spangler), een andere acteur met uitstekende vooruitzichten en die, zoals nu bekend is, veel van zijn succes te danken heeft aan Netflix, ook omdat, naar mijn mening, buiten dat veld zijn prestaties niet altijd volledig kunnen overtuigen, aangezien het lijkt alsof hij niet kan volledig gescheiden van de aura van Stranger Things. Wat echter niet echt een slechte zaak is, vooral als we het hebben over Ghostbusters dat het paranormale, gecombineerd met een komische nuance, het tot zijn levensader maakt. Dus ook in dit geval een rol die perfect past.

Leuk, ook al is het in een volledig komische rol, de uitvoering van de jonge acteur Logan Kim (voor vrienden "Podcast") Wat aanzienlijk zal zijn een uitstekende schouder die situaties waarin de hoofdrolspelers tegenaan lopen minder gespannen kan maken van de film dankzij een reeks grappen die nooit misplaatst of gênant zullen zijn.

Concluderend Ghostbusters: Legacy kan worden gedefinieerd als het hoofdstuk waar alle fans van de filmreeks al een tijdje op wachten evenals het beste eerbetoon dat kon worden gebracht aan een historisch merk vol bewonderaars van over de hele wereld. De film zal je maken lach, denk na en, waarom niet, huil zelfs van vreugde. De film zal nooit triviaal zijn, ook al zal hij een vaag nostalgisch tintje hebben, en inderdaad waarschijnlijk zal je de bioscoop tevreden en verrast verlaten. In feite zullen er verrassingen zijn die, om redenen van spoilers kunnen we niet aan u bekendmaken. Maar geloof me, je zult versteld staan!

De film werd voor het eerst in Italië vertoond tijdens het Filmfestival van Rome; de herziene versie was echter, in tegenstelling tot de versie die op het evenement werd gepresenteerd, de nagesynchroniseerde editie volledig in het Italiaans. Dus bereid je gekruiste vloeistoffen en vallen voor om geesten te vangen in de hal, sinds de uitgang wordt verwacht voor de 18 november in de beste bioscopen van Italië.