Battlefield 2042, de nieuwste titel in de historische shooter-serie van Electronic Arts e DICE is eindelijk beschikbaar in winkels en op digitale bezorgplatforms. Echter, een beetje zoals in het geval van Cyberpunk 2077 en GTA Trilogy: Definitive Edition, werd de spelerservaring gekenmerkt door controverses met betrekking tot de stabiliteit van de software, waaronder kever, systeemcrash op Xbox Series X e gameplay-mechanica die af en toe en tien keer werkt.

Deze route ongevallen ze hebben niets anders gedaan dan om de reactie van de gemeenschap te verzuren, die besloten om hun feedback te geven aan de ontwikkelaars met de klassieker recensie bombardement door massa. Op dit moment heeft Battlefield 2042 er zelfs een Gebruikersscore op Metacritic die heen en weer schommelt tussen 2.4 en 3.1, terwijl op Steam the beyond 35.000 negatieve beoordelingen die, naast de reeds aan het begin genoemde problemen, de titel van DICE als een spel zonder inhoud is dat, ondanks dat het momenteel een van de meest gespeelde games op Steam is, voldeed niet aan de verwachtingen van de fans.

Ondertussen heeft DICE aangekondigd dat het al werkt aan de volgende patches die alle problemen kunnen oplossen die in de hunne worden vermeld lijst met bekende problemen.