Technologieën diepgaand leren di Nvidia ze worden steeds beter en bereiken prachtige en vreemde dingen. Zo liet het bedrijf een paar weken geleden zien hoe AI automatisch stemlijnen kan matchen met 3D-geanimeerde gezichten. In dit geval hebben we het echter over GauGAN. Het is een programma dat enkele jaren geleden werd getoond en met één klik krabbels kon omzetten in fotorealistische afbeeldingen. Maar nu is het ontwikkeld GuaGAN2, en het heeft zelfs geen basisschets meer nodig om prachtige afbeeldingen te maken.

Het deep learning-model kan tekst direct omzetten in ogenschijnlijk verrassend complexe afbeeldingen. Hij werd getraind met behulp van 10 miljoen landschapsbeelden. Het voorbeeld laat ook zien hoe de afbeelding verandert om te passen bij de tekst die wordt toegevoegd.

Als je een beetje met deze technologie wilt spelen, kan dat: probeer de interactieve demo's van Nvidia's AI. Of, als je een Nvidia RTX GPU hebt, kun je downloaden Nvidia Canvas gratis en probeer te schilderen met behulp van kunstmatige intelligentie.