Ik zal niet doen alsof ik verwachtte dat ik ze ook zou kunnen blijven beoordelen andere afleveringen van het Rad des Tijds. Tot mijn verbazing heeft Amazon ons echter andere hoofdstukken van de serie in preview gegeven, en daarom we vervolgen.

Een waarschuwing: in deze artikelen Ik zal de oordelen die in de recensie van de eerste drie afleveringen zijn uitgedrukt niet herhalen, dus als je mijn mening over het begin van de serie wilt weten, ga hier.

Na de nodige premissen te hebben gemaakt, en altijd zonder spoilers als iemand elk van deze recensies wil lezen voordat we naar het Rad des Tijds gaan kijken, laten we dan eens kijken wat Amazon heeft gebouwd op de fundamenten die in de eerste drie uur van deze serie zijn gelegd.

Het Rad des Tijds vertraagt ​​niet

Er is niet veel voor nodig om te begrijpen dat dit verhaal niet de bedoeling heeft te vertragen. Zelfs de vierde aflevering gaat verder met het waanzinnige tempo van de eerste drie. De cast van gepresenteerde personages is nu uitgebreid tot minstens een dozijn terugkerende personages, om nog maar te zwijgen van de tertiaire personages die waarschijnlijk nooit meer op het scherm zullen terugkeren.

Wat ten goede is veranderd, is zeker de technische kant. De onzekerheden van de eerste aflevering zijn nooit herhaald, de montage is schoon en de opnames netjes, ook al blijven de nachtelijke exemplaren iets te donker naar mijn smaak. De actiescènes zijn nog steeds een beetje verwarrend, vooral als het gaat om het gebruik van de One Power in gevechten.

Wheel Of Time's One Power Explained: regels, vaardigheden en bron
Maar de manier waarop de Ene Kracht wordt weergegeven werkt heel goed

De rest van de technische sector blijft op een hoog niveau. Vooral de kostuums, die nog steeds zeer goed worden gebruikt in de onmiddellijke karakterisering van secundaire personages. Ook de onzekerheden van special effects lijken te zijn verdwenen.

 

Waarschijnlijk waren de fouten die ik in de eerste afleveringen had gevonden juist te wijten aan het feit dat het begin van een tv-serie, ook al is het bedoeld om te streamen, is altijd een beetje vreemd in de productiefase. Om een ​​voorbeeld te geven, iemand herinnert zich de eerste aflevering van Dr. House, die helemaal oranje was?

Het grootste mysterie van het Rad des Tijds

Er zijn veel vragen die rond deze serie draaien. Wie van de vier jongens zal bijvoorbeeld uiteindelijk de legendarische Dragon Reborn worden? Zal het antwoord hetzelfde zijn als de boeken geven? Maar vooral, hoe is het mogelijk dat de secundaire personages een betere dialoog en karakterisering blijven hebben dan de protagonisten?

The Wheel of Time: Amazon kondigt geanimeerde prequel shorts-serie aan
Soms denk ik dat hij eigenlijk de hoofdpersoon is

Voorheen viel dit element alleen op door de lage kwaliteit van de dialogen tussen de hoofdrolspelers, en door die van hen zeer weinig ontwikkeling in drie afleveringen. Nu zijn er echter, om als contrast te fungeren, kleine ontwikkelingsbogen van goed gemaakte secundaire personages, met dialogen die misschien niet geweldig zijn, maar meer dan acceptabel. In de tussentijd is het beste dat onze uitverkorenen kunnen uitdrukken: "Ik ben er altijd voor jou".

Deze afwisseling tussen een kwaliteit die een serie waardig is met deze toon en uitwisselingen die te vinden zijn in elk tienerdrama het is onverklaarbaar. En het wordt nog meer als je het perfecte werk van "Show, don't tell" gedaan in de schrijffase.

Laten zien, niet vertellen

De wereld van het Rad des Tijds is eindeloos. Het zou voor schrijvers heel gemakkelijk zijn om in de "Vis uit het water"-val te vallen. De protagonisten weten niets van hoe de wereld werkt, het zou heel eenvoudig zijn om een ​​wijs man naast hen te plaatsen die uitleg gaat geven over waarom vrouwen belangrijker zijn dan mannen in de samenleving, of omdat ze de magie niet volledig kunnen benutten.

In plaats daarvan worden deze verklaringen getoond, met elegantie ingevoegd in situaties en dialogen. De wereld waarin de personages bewegen verschijnt op deze diepe en gestructureerde manier. Het is geen eenvoudige onderneming, en zeker lukt het niet altijd, soms is er wel wat uitleg, maar niets zwaars. Een andere aandacht die, hoewel aanzienlijk, het nog duidelijker maakt de vlakheid van de hoofdrolspelers.

de aanpassing

Sluitend, een paar woorden voor de lezers van de boeken. Je hebt al mijn respect, je hebt iets kunnen doen dat ik niet eens heb durven proberen. Ik heb de boeken niet gelezen, dus ik beoordeel deze serie als zodanig, niet als een bewerking.

dat weet ik gewoon de schrijvers zijn veel veranderd, waarbij de bronnen meer als aanwijzingen dan als scripts worden gebruikt. In deze weken Ik zal proberen me te informeren (Ik denk niet dat ik tijd heb om de 740 pagina's van het eerste boek van de saga door te nemen, sorry), en misschien zal ik aan het einde van deze recensies een kleine opmerking over de aanpassing van fantasieseries in het algemeen, meer dan deze in het bijzonder.

Tot volgende week zaterdag, voor de vijfde aflevering.