Het is meer dan een maand geleden sinds de release van Metroid-dread, de nieuwste titel in de Nintendo-serie en ontwikkeld door MercurySteam en het bleek dat het moeizame werk van het Spaanse team zijn vruchten afwierp met positieve recensies e ongelooflijke verkoopcijfers. En hoewel het waarschijnlijk lang zal duren om Samus weer in actie te zien, is Mercury Steam klaar om op zijn nieuwe avontuur te gaan, onder de beschermende vleugel van 505 Games.

Metroid-dreadIn de afgelopen uren heeft de Milanese uitgever een persbericht uitgegeven waar hij aankondigt dat hij een nieuwe overeenkomst heeft getekend met het Spaanse softwarehuis voor de ontwikkeling van een third person RPG-videogame, Code-named Project Strijkijzer en komen naar meerdere platforms.

“We zijn verheugd om samen te werken met het team van MercurySteam, een studio die de afgelopen jaren heeft aangetoond dat ze een aantal fenomenale IP's kunnen maken, waaronder de onlangs succesvolle Metroid Dread in samenwerking met Nintendo. Met MercurySteam's creatieve visie en 505 Games-ervaring kunnen gamers een hoogwaardige, boeiende en leuke videogame verwachten." - Raffi en Rami Galante, mede-oprichters van Digital Bros