Als je je afvroeg waarom de laatste update voor Fortnite was veel zwaarder dan de vorige, weet dat niet al die GigaBytes bezet zijn door 3D-model van The Rock. Sterker nog, het team van epic Games profiteerde van de start van hoofdstuk 3 van zijn recordbrekende battle royale voor het spel volledig vernieuwen, aanpassen aan de nieuwe Unreal Engine 5.

"Met de komst van hoofdstuk 3 is de ontwikkeling van @FortniteGame verplaatst naar Unreal Engine 5. We zijn verheugd om deze reis met je te delen en eraan te werken om er de best mogelijke ervaring voor de hele Fortnite-gemeenschap van te maken."

Met de landing aan Unreal Engine 5, is het team erin geslaagd om nieuwe mechanica te ontwikkelen voor de spel fysica, beginnend bij de klassieke glijbaan vanaf de rotsachtige hellingen, tot het nabootsen van de adrenaline en het spectaculaire van de slinger tussen de gebouwen van de Daily Bugle zoals Spider-Man.

Aan deze elementen is een vernieuwde toegevoegd meteorologisch systeem, in staat om nog meer te zetten peper in wedstrijden creëren stormen, tijdelijk enzovoort. Verder is het werk van ottimizzazione gedaan op old-gen consoles (PlayStation 4 en Xbox One) of platforms zoals Nintendo Switch e Android, die erin slagen om gelijke tred te houden met de beter presterende versies die aanwezig zijn op PC, PlayStation 5 e Xbox-serie X | S.

Precies om deze reden ondersteunt de game echter niet het echte nieuws van de nieuwe engine, zoals: Lumen voor het beheer van wereldwijde verlichting e Naniet voor het weergeven van polygonen van hogere kwaliteit.