Uitgangspunt: deze recensie zal in twee delen worden opgesplitst, het eerste betreft een perspresentatie waarvoor we vriendelijk waren uitgenodigd, het tweede de recensie van de film.

Spider-Man: No Way Home is de nieuwe film in het Marvel-universum die door meerdere generaties filmfans van de Amerikaanse reus wordt verwacht. De voorverkoop bevestigde dit feit in feite en sinds ze werden geopend, vanaf 6 december middernacht, liet het enthousiasme van de fans van de vriendelijke buurt Spider-Man niet lang op zich wachten, met een echt record dat nog nooit in Italië is gezien. In iets minder dan 12 uur na de opening werden zelfs meer dan 50.000 tickets verkocht. Een cijfer dat in ons land nooit is opgenomen en dat doet ons begrijpen hoeveel anticipatie deze film heeft.

In ieder geval, voordat ik je vertel over de filmrecensie, moet je weten dat Sony ons vriendelijk heeft uitgenodigd voor een persevenement om de film te presenteren. Het evenement was verdeeld in twee specifieke secties: het eerste deel omvatte de visie van de eerste 40 minuten van de film, allemaal strikt in de originele taal en zonder ondertitels, met extreem rigide bedieningselementen om toegang te krijgen (de telefoons zijn verzegeld) om onaangename verrassingen zoals mogelijke onverwachte spoilers te voorkomen. Als je gealarmeerd bent door dit ding, zeg ik je meteen om gerust te zijn, in dit stuk zullen ze natuurlijk niet worden genoemd. Om het evenement echter beter in een context te plaatsen, is het goed dat ik u op zijn minst enkele dingen vertel die voor ons beschikbaar zijn.

Hologram van Tom Holland, live vanuit LA, met Alessandro Cattelan als presentator van het evenement in afwachting van vragen van journalisten.

Na het laatste evenement van Spider-Man: Far from Home wordt Peter Parker geconfronteerd met een onverwachte situatie: zijn identiteit, voor de eerste keer ooit, werd onthuld da Mysterio en wordt er ineens mee geconfronteerd een ongevraagde roem met de ogen van de wereld die allemaal op hem en zijn familie gericht waren. Om deze verraderlijke situatie op te lossen, gelooft Peter dat vertrouwen op Dr. Strange de beste oplossing kan zijn om terug in de tijd te kunnen gaan en een aantal van de onopgeloste problemen in deze dimensie te "repareren". Zal hij slagen?

Met deze cliffhanger zal ik het hebben over het tweede deel van het persevenement: in het prestigieuze studio 10 van Cinecittà de aanwezige verslaggevers hadden de mogelijkheid van "ontmoeting", zij het virtueel via een hologram, Tom Holland de acteur die al een aantal jaren Spider-Man speelt. In de conferentie heeft Tom herhaaldelijk verklaard dat, net als de held van de strip, grote krachten grote verantwoordelijkheden met zich meebrengen: in zijn geval dat in de goed omgaan met de bekendheid die, een beetje zoals Spider-Man in de film, zijn leven veranderde toen het eenmaal zijn leven veranderde proberen positieve berichten te sturen naar de mensen die hem volgen als een voorbeeld van het leven. Op meer specifieke vragen, bijvoorbeeld over de relatie tussen Peter Parker en Dr. Strange, vergelijkbaar met wat er was met Tony Stark, ging de acteur niet uit balans door simpelweg te zeggen dat de twee gewoon "vrienden" zijn en die alleen ontmoette via de Avengers en dat hij geen mentor zal zijn zoals Stark was. Later legde hij echter uit dat in deze film zijn... Spider-Man wordt een meer volwassen en verantwoorde versie van wat we tot nu toe hebben gezien, steeds een echte leider. Waar Tony Stark waarschijnlijk trots op zou zijn.

REVIEW

De woorden vinden om deze film te beschrijven is niet eenvoudig. De emoties ervaren in de kamer, met de kamer vol journalisten, waren te gek. Nou t waren aanwezigopnieuw generaties toeschouwers in dezelfde zaal. Voor elk van hen was het gevoel dat niemand ooit zijn Spider-Man door een nieuwe zal kunnen vervangen en in feite zal niemand hem vervangen. In de film verschillende emoties worden gevoeld: rekeningen worden gesloten, trauma's worden opgelost, mensen verheugen zich (in bepaalde situaties) en huilen. Kortom, we worden enthousiast. Maar vanuit productieoogpunt opent dit idee dat het gezicht van een personage overeenkomt met een universum en niet een icoon de deur naar een veelvoud aan creatieve oplossingen. Allemaal heel interessant en lonend. Met deze geest bereiden we ons voor om u te vertellen over de 27e film van het Marvel Cinematic Universe.

PLOT:

Voor het eerst in de filmgeschiedenis van Spider-Man, De identiteit van onze vriendelijke buurtheld wordt onthuld, waardoor zijn superheldverantwoordelijkheden in conflict komen met zijn dagelijks leven en degenen om wie hij het meest geeft in gevaar te brengen. Als hij de hulp inroept van de Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om zijn geheim te herstellen, opent de betovering een kloof in hun wereld en bevrijdt de machtigste vijanden die een Spider-Man ooit in een universum heeft ontmoet. Nu zal Peter zijn grootste uitdaging moeten overwinnen, die niet alleen zijn toekomst voor altijd zal veranderen, maar ook die van het Multiversum.

Wat opvalt bij het zien van deze nieuwe Marvel en Sony cinecomic betreft de groei van Spider-Man (gespeeld door de getalenteerde Tom Holland): een personage dat met deze aflevering een exponentiële ontwikkeling en een volwassenheid bevestigt die nog nooit in eerdere films is vertoond. Zoals al in het eerste deel van het artikel werd herhaald, wordt Peter Parker, buiten het medeweten van hem, gedwongen om te reageren en een ongevraagde bekendheid tegen te gaan nadat hij Mysterio onthulde zijn identiteit en tegelijkertijd wordt beschuldigd door de Daily Bugle van John Jonah Jameson (uiteraard gespeeld door de enige regisseur: JK Simmons) verantwoordelijk zijn voor de moord op laatstgenoemde, Quentin Beck. De film begint dus precies waar de vorige was geëindigd. De onthulling van identiteit is voor een superheld een zeer delicate kwestie en de geheimhouding over het behoud van het privéleven is erg belangrijk om niet alleen zichzelf te beschermen, maar ook de mensen die het dichtst bij hem staan. Stel je daarom voor dat je jezelf nu met een identiteit aantreft die overgeleverd is aan iedereen, inclusief de slechteriken. Het thema van de overtreding moet niet worden onderschat, aangezien het door de hele film heen een van de focuspunten van de film vertegenwoordigt: van dit voorwendsel in feite zullen alle ongelukkige gevolgen die zullen volgen op de tegenslagen (maar tegelijkertijd ook de groei) van Spider-Man worden geboren. Het privéleven wordt daardoor geschonden en het zal niet alleen hem zijn, maar ook zijn vrienden en familie ten koste. Een probleem dat duidelijk niet kan worden geaccepteerd door Peter die er, om het probleem op te lossen, er goed aan doet zich tot Dr. Strange te wenden, een figuur die hem in moeilijke tijden kan helpen.

Maar natuurlijk, zoals de bekende slogan van Spider-Man zegt "da grote kracht komt grote verantwoordelijkheid,,En in feite vloeien uit de keuze van Peter ook dramatische consequenties voort. Maak je geen zorgen, ik zal je de redenen voor het drama niet schrijven om niet tot de spoiler te leiden, uit die reeks afleveringen zal echter langzaam het besef ontstaan ​​een speciale held te zijn, waardoor hij zijn verantwoordelijkheden op zich neemt met een daaruit voortvloeiende geleidelijke groei die het karakter van Holland tot een unieke leider zal maken en waarschijnlijk door het nageslacht herinnerd zal worden, juist vanwege de geweldige interpretatie.

Peter Parker ontmoet Dr. Strange

Een andere fundamentele focus ligt op de vermeende multiversum, een fenomeen dat al aanwezig was (of al genoemd werd) in eerdere Marvel-films en dat is in het bijzonder geworteld in deze film. Dit concept maakt het in feite mogelijk aan de moderne Peter om het hoofd te bieden aan aartsvijanden die hij nog nooit heeft ontmoet en die hem in ernstige moeilijkheden zullen brengen. De verwachting van de mensen op deze film valt ook precies op de nieuwsgierigheid om het lot te kennen dat de vriendelijke Spider-Man van de buurt zal hebben bij het proberen de schade te herstellen die is veroorzaakt door deze "nieuwe" entiteiten van het multiversum. Welke vijanden zal hij tegenkomen? Wat zijn de oplossingen om ze neer te halen? Zal het daadwerkelijk in staat zijn om de bedreigingen te verslaan?

Alle legitieme twijfels die het pad van de held steeds meer motiveren naar een prestatie die waarschijnlijk alle fans van de oude (en nieuwe) generatie tevreden zal stellen. In de film ontmoet je zelfs gezichten die al bekend zijn in het filmische universum van Spider-Man en na zoveel jaren is het verrassend om ze in een moderne context te zien, alsof er absoluut niets is veranderd ten opzichte van de films uit het verleden .

Eerlijk gezegd kan het bekijken van enkele van die gezichten die al in het verleden zijn ontmoet, aangename sensaties oproepen bij oudere cinefielen en misschien nieuwsgierigheid bij het herstellen van eerdere films in de nieuwe generaties. Ik wil me concentreren op de interpretatie van William Defoe, bij de meesten bekend als de Green Goblin van Raimi's film, die met een meesterlijke acteertest bevestigt precies dezelfde gevoelens van angst en misselijkheid die aanwezig zijn in de film uit het verre 2002. Maar Norman Osborn zal niet de enige "schurk" zijn die Spidey tegenkomt, een andere beruchte vijand zal de dr octopus (of Octavius) opnieuw geïnterpreteerd door Alfred Molina, die op zijn beurt de innerlijke drama's bevestigt van een personage dat zo complex is als de gekke dokter die tot slaaf is gemaakt door zijn moorddadige technologie. Maar de film heeft niet alleen duistere elementen, de interactie die de hoofdpersoon met de vijanden zal hebben zal spectaculair (en in sommige gevallen herinnerend) maar ook komisch zijn. Er zullen zelfs hilarische intermezzo's zijn die de visuele ervaring minder chaotisch en zwaar zullen maken, vooral wanneer MJ (gespeeld door een mooie en getalenteerde Zendaya) en Ned (Jacob Batalon) De onhandige vriend van Peter Parker.

"Op een dag wilde een leuke kleine spin klimmen, maar toen kwam Goblin en liet hem instorten!"

Il quoteismehet is echter een andere een terugkerend element dat waarschijnlijk alle fans zal opwinden vanuit de bioscoopstoel van de filmreeks met betrekking tot Spider-Man. We kunnen niet te ver gaan, maar ik voel me veilig om je te vertellen dat wanneer je in contact komt met die momenten, het moeilijk zal zijn om niet opgewonden te raken en je zult je waarschijnlijk verheugen, zoals het hoort.

De film spreekt in plaats van cinematografische taal: goede zorg ook met betrekking tot fotografie en audio wat, eerlijk gezegd, ik had het gevoel dat het was geïnspireerd door de muziek gecomponeerd in de oude films van de Sam Raimi-trilogie. Als we voor de perspresentatie in eerste instantie de mogelijkheid hadden om de film 40 minuten te benaderen met de originele audio (en zonder ondertiteling...), werd bij de officiële persvertoning de audio nagesynchroniseerd in italiano en ook in dit geval het lokalisatiewerk was uitstekend.

De derde film gewijd aan Spider-Man door Jon Watts biedt geweldige emoties: je staat voor een film die je gedurende de hele duur het gevoel geeft een constante rit in een achtbaan mee te maken. Het ritme is in feite hectisch en onophoudelijk, we zullen nooit stoppen tussen scènes gekruid met humoristische secties en andere beslist serieuzere. Spider-Man: Geen weg naar huis è vanaf 15 december verkrijgbaar in de beste bioscopen. Fijne Spider-Man-dag allemaal.