Met de toename van infecties als gevolg Covid-19, beginnen de organisatoren van beurzen en congressen die voor volgend jaar gepland zijn al aan Donder op. Onder deze, ook de Entertainment Software Association (ESA) kondigde de annulering van de volgende editie van E3 aan.

E3 ESA IGDA Indie FairIn een persbericht gepost op hun Officiële site, bevestigde de instelling de annulering van het volgende evenement, aanvankelijk gepland als een evenement aanwezig, om de veiligheid van deelnemers en exposanten te waarborgen.

"Vanwege de huidige gezondheidsrisico's rond COVID-19 en de mogelijke impact ervan op de veiligheid van exposanten en aanwezigen, zal E3 in 2022 niet aanwezig zijn. We blijven ongelooflijk enthousiast over de toekomst van E3 en kijken er naar uit. 'time om meer details vrij te geven."

Op dit moment heeft ESA echter niet aangegeven of de volgende editie van E3 een online alternatief zal hebben zoals vorig jaar, of dat we moeten wachten op de volgende editie die gepland staat voor 2023 en die (hopelijk) aanwezig zal zijn.