Als een donderslag bij heldere hemel, te midden van de schandalen die haar de afgelopen maanden hebben overspoeld, Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft voor goed 70 miljard en voegt zich bij de eindeloze lijst van teams beheerd door Xbox Game Studios.

Het nieuws is gekomen Phil Spencer, die de overname een paar uur geleden openbaar maakte op de site van Xbox Wire:

“Van dichtbij zullen we zoveel mogelijk Activision Blizzard-games aanbieden binnen Xbox Game Pass op consoles en pc's, zowel nieuwe als oude games uit de ongelooflijke catalogus van Activision Blizzard. Deze franchises zullen ons helpen onze Cloud Gaming-plannen te versnellen door meer mensen toe te staan ​​deel te nemen aan de Xbox Community met behulp van hun telefoons, tablets, laptops en andere apparaten."

Zoals in het geval van Bethesda, zal het nog even duren voordat de overeenkomst succesvol is, maar op de bovenste verdiepingen van het bedrijf zijn al verschillende veranderingen gepland.

Microsoft Activision Blizzard“Tot deze overgang is afgerond, zullen Activision Blizzard en Microsoft Gaming onafhankelijk blijven opereren. Zodra de deal rond is, zullen de activiteiten van Activision Blizzard Phil Spencer terugbrengen als CEO van Microsoft Gaming."

Wat denk je? Opnieuw een aardbeving van het Xbox-team, dat nieuw talent blijft opnemen in zijn kantoren.