Ik vertrek met een spoiler: Ik denk dat Dying Light 2 over het algemeen een goede game is. Wat niet zozeer een spoiler is, aangezien de critici, ten goede of ten kwade, positieve meningen over het product hebben gegeven. Sommige waren meer lauw - of streng - maar in wezen zijn ze min of meer gepromoot door alle realiteiten. Maar het feit dat het spel voor mij meer dan genoeg is, dient alleen om het volgende discours te begrijpen. In feite is het duidelijk, althans zo was het voor mij, hoeveel het onuitgesproken potentieel van titel, en zijn onmiskenbare tekortkomingen, geef het een karakter "Metaspel" waar ik niet aan kan denken.

Tanden in het vlees

Het is niet duidelijk wat er precies mis is gegaan in het productieproces van Dying Light 2, maar er is iets gebeurd. Het begon allemaal met het vertrek van Chris Avellone, waarvan het schrijven - begrijpelijkerwijs - luid was aangekondigd door het Poolse team, waarbij spelers verzekerd waren dat de verhalende banden van de titel zouden worden geweven door een van de beste schrijvers van het medium. Het is zeker dat de aarzeling van de verhalende afdeling niet genoeg is om elk aspect van het werk te ontkrachten, hoewel het in een productie als deze duidelijk is dat elk stuk dat plotseling ontbreekt, loopt het risico dat het hele gebouw instort.

Dying Light 2 City Alignment-gids: Overlevenden of Vredestichters

Het is dan onmogelijk om niet voor te stellen hoeveel de pandemie de ontwikkeling heeft beïnvloed, maar het centrale probleem van de zombie-open-wereld kan ook worden gevonden in een eenvoudige productie-naïviteit. De inspiratie van Techland was eigenlijk bedoeld om een ​​dichter, dieper en veelzijdiger werk te creëren, niet alleen door het goede dat met het eerste Dying Light is gecreëerd te versterken, maar ook door andere wegen te verkennen en nieuwe oplossingen te omarmen. De stadsuitlijning is een perfect voorbeeld om het bovenstaande te beschrijven. Dezelfde Smektala, hoofdspelontwerper, heeft in de loop van afgelopen april aangegeven hoeveel de functie was buiten hun controle, in eerste instantie had het meer doordringend en invloedrijker moeten zijn op de structuur van de kaart en zou het moeten moduleren volgens de opname van de hoofdrolspeler. In plaats daarvan is het een toevoeging geworden die zeker welkom is en zich leent voor de behoeften van de spelers, maar zeker veel meer vervaagd dan het had moeten zijn. Als je een stap terug zou doen op dit aspect van gamedesign, zou dit gemakkelijk de hele productie kunnen hebben beïnvloed.

En daarom speelt Dying Light 2 de first person zombie. De fluctuerende kwaliteit van het werk belichaamt onwillekeurig die van de hoofdrolspelers. Het is een titel boeiend en bijtmiddel, maar op het zelfde moment hinkt, het beweegt neurotisch, vaak leeg en altijd in gebreke colpire speler.

Dying Light 2 Steam-cd-sleutel | Koop goedkoop op Kinguin.net

"Wees als water."

Degene die het beste werkt in Dying Light 2 is absoluut de Level ontwerp. Het wordt niet alleen ondersteund door een zeer solide artistiek kaliber, maar slaagt erin een organische en verticale wereld te creëren die zonder onderbreking kan worden verkend, een enorme speeltuin die nooit kunstmatig of overgebracht lijkt. Als het gaat om exploratie en parkour-dynamiek, het spel is op zijn best. Er zijn gebreken, Dying light 2 ontdekt in feite de kant van enkele technische problemen die verband houden met: botsingen en animaties die, hoewel niet opdringerig, in sommige gevallen breken een verder perfecte vloeiendheid van beweging. Ondanks deze tekortkomingen, maar om in gedachten te houden, is de platformziel van Stay Human het vlaggenschip en zal elke liefhebber van verkenning verrukken. Je schakelt in een oogwenk tussen interieur en exterieur, onderscheidt zich op verschillende niveaus zonder ooit adem te hoeven halen en elke gemiste greep kan leiden tot een nieuwe weg, naar een andere oplossing om het doel te bereiken.

Dying Light 2 Stay Human verrast met open wereld | Beoordeling

Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van het vechtsysteem. Hoewel geanimeerd door goede bedoelingen - en intuïties - die de vechtpartij altijd zien jongleren met het oog op beweging die versmelt met de parkour-dynamiek van de hoofdrolspeler, zijn de botsingen te veel omslachtig, repetitief en niet erg technisch. Geconfronteerd met een enkele tegenstander, misschien begiftigd met eigenaardige vaardigheden, worden de tekortkomingen minder gevoeld, zelfs als de 1v1's niet schijnen, laten ze zichzelf spelen, zelfs als ze te lui zijn, maar wanneer je merkt dat je omringd bent door vijanden, vooral als ondoden, de het tempo van het spel vertraagt ​​onverbiddelijk totdat het vervaagt en al zijn zwakheden vertoont. Het is een defect dat moet worden overwogen, omdat het niet altijd mogelijk is om face-to-face te vermijden door ervoor te kiezen om (on) te lanceren in het verticalisme van de gamekaart, veel botsingen zijn niet te vermijden en doen meer pijn dan een geïnfecteerde beet.

De speelse structuur van Dying Light 2 is daarom in tweeën gesplitst, een beetje zoals de wereld die het wil vertegenwoordigen. Hoewel het mogelijk is om de vaardigheden van de protagonist zowel in beweging als in de "hand-tot-hand"-confrontatie te vergroten, als je in het eerste geval een goede evolutie van je vaardigheden waarneemt, voel je je in het tweede geval altijd verankerd aan een gebrekkige systeem aan de basis, met te veel onuitgesproken potentieel.

Dying Light 2 is door gelijktijdige spelers op Steam's 25 meest gespeelde games aller tijden gegooid

Het koude licht van de dag

De technische kant van Dying Light 2 is weer een spiegel van een werk dat niet helemaal in beeld is, een slachtoffer in een deel van zijn natuur generatieoverschrijdend maar ook ontsierd door twee jaar ontwikkeling in de slechtst mogelijke periode. Het feit blijft dat er in termen van optimalisaties meer had moeten worden gedaan, op pc is de titel alleen vloeiend bij meer dan alleen het uitvoeren van configuraties en zelfs als het gaat om de minimale compromissen, tenminste vóór de d1, zelfs op een machine die goed valt binnen de minimumeisen, vaak houdt het spel het niet bij. Sommige bugs en visuele defecten leiden er vervolgens toe dat de ervaring niet altijd schoon en "vierkant" is zoals het zou moeten, hoewel het - bijna - altijd kan worden toevertrouwd aan een indrukwekkende blik. Nadat ik de titel ook op Xbox Series X had getest, post-patch d1, vond ik dat na enkele niet al te consistente vegen, de titel is zeer aangenaam in de prestatiemodus, maar gevaarlijk onzeker als deze naar Kwaliteit wordt verplaatst. De wereld blijkt echter buitengewoon genereus te zijn in details en vol met ravijnen en wegen om doorheen te gaan, waardoor het idee wordt teruggegeven van een stad die gewond en corrupt is, maar tegelijkertijd levendig en aanwezig. Het ingewikkelde skelet van een gevallen samenleving zonder genoeg kracht om weer op te staan.

Dying Light 2: Trofeeën en doelstellingen vooraf onthuld - NerdXNUMX.life

Kortom, Dying Light 2 - Stay Human is niet alleen het slachtoffer van gebeurtenissen, maar ook van zichzelf. Bovendien komt het uit in een van de meest welvarende maanden van de afgelopen vijf jaar, aangezien het uitkomt en het nauwelijks kan winnen van zijn vele tegenstanders. Bovendien, in een tijd waarin het publiek steeds veeleisender en te vaak grillig blijkt te zijn, zou een geldige maar beslist onvolmaakte titel als deze kunnen bezwijken voor de hoge verwachtingen van de spelers. Dubbel jammer want ondanks alles is die van Dying Light 2 een ervaring die zo onstabiel en incompleet is maar ook echt leuk. Het schrijven is niet altijd in focus en we gaan van dialogen en goed geschreven karakters naar verhalende oplossingen die meer dan één wenkbrauw doen fronsen. Het vechtsysteem is te monochord maar als je de gamewereld betreedt, zie je al het goede van de productie. Dying Light 2 had gematigder moeten zijn in dromen, de aandacht op zijn ware sterke punten moeten houden en hun energie erin moeten steken, in plaats daarvan een moeilijker pad moeten kiezen, meerdere keren verdwalen op de weg. Maar het is een reis die nog steeds de moeite waard is.