Het is geen geheim dat trailers van de meest verwachte films en tv-series van het jaar vaak tijdens de pauze worden vertoond, en Amazon Prime Video ze werd niet onvoorbereid betrapt, zoals de eerste werd onthuld tijdens de show officiële teaser voor The Lord of the Rings: The Rings of Power.

De serie zal de gebeurtenissen beschrijven die plaatsvonden in Midden-aarde tijdens de tweede tijdperk (dus ongeveer duizend jaar vóór The Hobbit and the Lord of the Rings-trilogie) en vertegenwoordigt tot op heden de televisieshow met het hoogste budget ooit in de geschiedenis met goed 465 miljoen dollar alleen geïnvesteerd voor het eerste seizoen. In de teaser is het mogelijk om enkele van de hoofdpersonen van dit ensembleverhaal te zien, zoals Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Cordova) en Galadriel (Morfydd Clark).

De show zal hierna verschijnen op Amazon Prime Video 2 september, en is al vernieuwd vanaf het platform voor een tweede seizoen.