Gisteren bereikte de situatie in Oost-Europa later een nieuw keerpunt aanvallen en invasies door de Russische strijdkrachten tegen sommige regio's van Oekraïne . Het is duidelijk dat de kwestie ook de gamewereld heeft geraakt, tussen fans en ontwikkelaars die in de afgelopen 24 uur steun en nabijheid hebben getoond aan de burgers die betrokken zijn bij deze nieuwe gewapende confrontatie tussen de twee naties.

Tussen deze, 11 bit studios of de ontwikkelaars van het anti-oorlogsspel Deze oorlog van mij ze becommentarieerden de gebeurtenissen via een officiële verklaring die op Twitter werd gepubliceerd, waarin ze de daden van de Russische regering streng veroordelen.

“Moge dit bericht resoneren met alles wat je weet over oorlog en hoe het mensen doodt, de levens en huizen van de slachtoffers verwoest. We proberen alles te geven wat we hebben, spelers en ontwikkelaars, om de oorlogsslachtoffers in Oekraïne te ondersteunen."

Om de nabijheid van het Oekraïense volk te tonen, organiseerden 11 bit studio's een kleine inzamelingsactie ter ondersteuning van de Oekraïense Rode Kruis, door de verkoop van This War of Mine zelf en alle DLC's, waarbij alle opbrengsten van de komende 7 dagen worden gedoneerd aan een goed doel.

De actie is momenteel actief in alle winkels en platforms die het spel verkopen, d.w.z. op Stoom, PlayStation Store, Microsoft Store, Epic Games Store, Nintendo Switch, GOG, Android e iOS, waarbij sommige van deze winkels het spel aanbieden met meer dan 80% korting.