Zelfs voordat Steam Deck werd uitgebracht, fantaseerden gebruikers dat ze dat konden wedijveren verschillende games die tot verschillende platforms en consoles behoren, niet te oud, allereerst Nintendo Switch. En vandaag, iets meer dan een week na de release van het draagbare platform van Klep deze verwachtingen werden ingelost.

Zoals u kunt zien, is de hardware van Stoomdeck beheert de Nintendo Switch-emulator heel goed Yuzu, een Open Source-project dat - in de loop van de tijd - zal worden geoptimaliseerd en bijgewerkt om de prestaties van games te verbeteren, niet alleen op Steam Deck, maar ook op verschillende andere configuraties.

Deze specifieke manier om Nintendo Switch-titels te starten viel echter niet erg in de smaak bij het Kyoto-huis, dat (zoals altijd) agressief reageerde. Sterker nog, de afgelopen dagen Nintendo meerdere video's van de YouTuber geblokkeerd De Phawx, een deskundige gebruiker op het gebied van emulatie en een van de eersten die de prestaties van Yuzu op de console van Valve heeft gedocumenteerd.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo zich laat zien extreem beschermend met betrekking tot zijn IP's en de platforms waarop gebruikers hun titels kunnen spelen, maar tegelijkertijd is deze manier van doen door verschillende gebruikers gedefinieerd een misbruik van het DMCA-systeem die inbreuk op het auteursrecht behandelt.