Tiny Tina's Wonderlands Borderlands 3 crossplayTiny Tina's Wonderlands ondersteunt crossplay volledig vanaf de lanceringsdag. Nieuws waar velen blij mee zullen zijn, maar vooral Playstation-gebruikers sinds, in tegenstelling tot wat er gebeurde met Borderlands 3, deze keer zullen ze er eindelijk ook bij betrokken zijn.

De laatste poging van Gearbox Software introduceerde in feite crossplay op een later tijdstip na publicatie en, ondanks dat het een functie is die ook is ontworpen voor Playstation-platforms, het sneed Sony-hardware op het laatste moment af op uitdrukkelijk verzoek van 2k Games.

De motivatie achter deze keuze is nooit openbaar gemaakt, maar velen speculeerden dat het wel zo was een waarschijnlijke onenigheid van de uitgever met het beleid van de Japanse reus met betrekking tot deze functionaliteit. Deze keer zal het echter anders lopen.

Dit werd bevestigd Randy Pitchford, Versnellingsbak baas, op zijn Twitter-profiel.

“Tiny Tina's Wonderlands komt op 25 maart uit met volledige crossplay tussen alle platforms bij de lancering, inclusief Playstation. Een ongelooflijke klus van de Gearbox Software-ingenieurs met dank aan onze 2k Games-partners en eerste partijen, waaronder Sony, om hieraan samen te werken ”.

Het is nog niet duidelijk of deze andere aanpak werd ingegeven door een stille koerswijziging die Sony achter de schermen uitvoerde, feit is dat de totale crossplay op Tiny Tina's Wonderlands lijkt de deuren te openen voor deze mogelijkheid, ook met betrekking tot Borderlands 3.

Gedrukt door een gebruiker over het onderwerp, Randy Pitchford antwoordde hij dan Playstation toevoegen aan Borderlands 3 crossplay het is nu een kwestie van tijd.

“Borderlands 3 ondersteunt al heel lang crossplay. De toekomstige toevoeging van Playstation aan Borderlands 3 crossplay is nu iets wat ik onvermijdelijk beschouw. Meer informatie komt zodra we het hebben ”.