In de afgelopen dagen een mod van Tekken 7 thema Elden Ring heeft enig succes gehad op verschillende sociale netwerken. Gedistribueerd door de gebruiker Ultraboy, de betreffende mod gebruikt en past de modellen van verschillende personages uit de kentekenplaattitel aan het spel aan From Software hoe Melina, Klein, de kreeft gezien in de trailer en het karakter van de Gevangene.

De trailer van de mod trok ook de aandacht van de producer van Tekken 7 Katsuhiro Harada, die de algemene kwaliteit van het werk van de gebruiker feliciteerde, maar tegelijkertijd de gemeenschap liet weten dat stop met het maken van mod over het spel.

“Eh… Natuurlijk, Elden is een door Bandai Namco gefinancierde titel en ik was de algemeen directeur van de productie die het project leidde, dus het is niet irrelevant. Het is belachelijk goed gedaan, maar stop alsjeblieft lol "

De tweet wekte verschillende controverses op en die dwong Harada in de tweede plaats zijn standpunt toe te lichten. Het maken van mods is in feite een duidelijke schending van de EULA (Licentieovereenkomst voor eindgebruikers) van Tekken 7 en hoewel zowel het Tekken-team als Bandai zich nooit duidelijk over dit onderwerp hebben uitgesproken, heeft Harada herhaaldelijk herhaald hoe het creëren van deze inhoud - vooral als ze intellectuele eigendommen en licenties implementeren die niet officieel door het spel zijn geïntroduceerd - minder verwarring zou kunnen veroorzaken geïnformeerde gebruikers.

'Ik heb het al meerdere keren gezegd. Persoonlijk zou ik niets zeggen over uw persoonlijk plezier. Het enige probleem is dat veel mensen het kunnen aanzien voor officiële inhoud en om ondersteuning vragen bij de problemen die het kan veroorzaken."