In 2021 klaagde Bungie AimJunkies en Phoenix Digitaal, ontwikkelaars achter de creatie van software gewijd aan bedrog op talloze titels zoals Elden Ring, Fifa 22, Counter Strike: Global Offensive en Destiny 2. En hoewel de twee partijen bijna waren gekomen om alles op te lossen zonder bij de kaarten te komen, wilde Bungie nog steeds de zaak nastreven, en gaf hij aan dat het een duidelijke schending van het auteursrecht.

Welnu, op de dag van 28 april 2022, de Federale rechtbank van Seattle aan de andere kant gaf hij reden voor het tegenantwoord van AimJunkies, en voerde aan dat er geen solide basis was om een ​​mogelijke inbreuk op het auteursrecht te valideren. Hier zijn de uitspraken van de rechter Thomas Zilly.

"Bungie heeft niet genoeg bewijs geleverd om de beschuldigingen te ondersteunen dat AimJunkies en Phoenix Digital elementen uit Bungie's werk kopieerden. Bungie heeft met name geen feiten geleverd waaruit blijkt dat het gebruik van cheat-software het gebruik vormt van een niet-geautoriseerde kopie van een auteursrechtelijk beschermd werk, zoals geïdentificeerd in het rapport.