In de afgelopen uren heeft de CEO van Milddadig Group Lars Wingefors heeft aangekondigd dat het bedrijf officieel een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Crystal Dynamics, Eidos Montreal e Square Enix Montreal voor een figuur dat in de buurt is 300 miljoen dollar.

De overeenkomst, die nu de verschillende antitrustcontroles moet doorstaan, zal worden afgerond voor deHerfst 2022, en zal Embracer er ook een aantal in bezit zien nemen IP geschiedenissen van hun respectievelijke studio's, zoals de franchises van Deus Ex, Tomb Raider, Thief en Legacy of Kain. 

Naast deze laatste zal Embracer Group ook licenties hebben voor: 50 titels eerder gepubliceerd door bovengenoemde studio's, dus mogelijk ook Marvel's Avengers en Marvel's Guardians of the Galaxy.

Marvel's Guardians of the Galaxy Square Enix Eidos Montreal

De Canadese studio's worden daarom toegevoegd aan de overvloed aan ontwikkelaars onder de Embracer Group, die al teams omvat zoals THQ Nordic, Gearbox Enterainment, Koch Media en Sabre Interactive.