Het is alweer een tijdje geleden dat deSaudi-Arabië toonde enige interesse in de gamingmarkt. Na de verwerving van de meeste aandelen van SNK samen met een klein deel van Capcom, Nexon ed Electronic Arts, het investeringsfonds onder voorzitterschap van de controversiële prins Mohammed bin Salman heeft een klein aandeel verworven van een van de grootste bedrijven in de markt: Nintendo.

Nintendo Saoedi-Arabië Investering

Volgens een nieuw rapport gepubliceerd door Bloomberg, het huis in Kyoto zou verkopen aan de Openbaar investeringsfonds van Saoedi-Arabië 5,01% van zijn eigen aandelen, in een operatie bedoeld voor een investering in de toekomst van de videogamemarkt. Dit maakt Prins Mohammed bin Salman de vijfde grootste investeerder van de Japanse reus.

Volgens de marktanalist Hideki Yasuda, "Saoedi-Arabië heeft zijn inspanningen opgevoerd om videogames op zijn grondgebied te maken en deze reeks investeringen in de Japanse markt is een manier om de kneepjes rechtstreeks van de Japanners te leren."