Zoals je je misschien herinnert, zat de zomer van 2021 vol met digitale conferenties, As de Zomer Game Fest, maar ook georganiseerd door individuele ontwikkelaars zoals Xbox, Electronic Arts, Capcom enzovoort, enzovoort. Een ontzettend vol programma, maar in sommige gevallen bleek het een gat in het water te zijn. Lichtende voorbeelden waren de vitrines van Capcom square Enix, onaantrekkelijk of gewijd aan al aangekondigde games.

Volgens de verslaggever Geoff Keighley, zal de negatieve feedback van het publiek dit jaar leiden tot een "routewijziging" door sommige ontwikkelaars van derden.

Geoff Keighley

Tijdens een podcast gepubliceerd op Twitter-ruimten, sprak de presentator van The Game Awards en het Summer Game Fest over de verwachtingen die gamers zullen hebben tijdens de komende hete videogamezomer.

“Vorig jaar waren er veel shows waar iedereen een beetje teleurgesteld was. Take-Two, Capcom, Square Enix bijvoorbeeld. Ik denk dat ze hebben geleerd dat als je van plan bent een persconferentie te organiseren, je minimaal 30 minuten aan materiaal nodig hebt en soms hebben deze evenementen een dik spel of twee om te laten zien, wat misschien niet genoeg is voor een evenement."

Sprekend in plaats van het evenement en wat het op tafel zou kunnen brengen, specificeerde Keighley dat: "Dit jaar komt er een verandering om enthousiast over te zijn".

“Op dit moment is er een gebrek aan games die uitkomen, denk ik vanwege het vacuümjaar dat is gecreëerd door COVID, waarbij verschillende games zijn uitgesteld omdat ze tijdens de pandemie in ontwikkeling waren. We wachten op een heleboel dingen die aankomen."

We herinneren je eraan dat het Zomergame Fest 2022 zal hierna beginnen 9 juni 2022, zowel digitaal als in IMAX-formaat in sommige landen.