Deze PlayStation State of Play kan alleen eindigen met een nieuwe trailer voor Final Fantasy 16, gepresenteerd door niemand minder dan de game director Naoki Yoshida.

“Wij van het Final Fantasy XVI-team hopen dat je genoten hebt van de trailer en willen onze fans graag meer informatie geven over de Heralds of Titan en Garuda die je zojuist hebt gezien.

De snelle opkomst van de Permanent Economisch Adviseur Hugo Kuppa het was plotseling, zo niet onverwacht. Ooit was hij een onbekende soldaat in het Republikeinse leger. Zijn ontwaken als Heraut van de Eikon Titan plaatste hem in de voorhoede van de Dhalmekia-politiek. Het is hier dat hij zijn positie als de machtigste man in de republiek gebruikte om zijn invloed uit te oefenen op het leger en de politiek van het land, en ondertussen enorme rijkdom vergaard. Hoewel er wordt gezegd dat de man die alles heeft niets wil, zal Benedikta Harman hem leren dat geld en macht niet het enige zijn wat de wereld te bieden heeft.

Ontstaan ​​uit een koude en meedogenloze jeugd, Benedikta Harman, Heraut van de Eikon Garuda, Guardian of the Wind, kreeg het bevel over een elite van Waloeds spionnen dankzij haar talent voor zwaardvechten en uitvluchten. Tijdens haar missie om de ongrijpbare tweede Eikon van vuur te vinden, kruist ze het pad van haar bloedverwant Clive en wordt ze gedwongen haar verleden onder ogen te zien."

Verder werd bevestigd dat Final Fantasy XVI verschijnt in de zomer van 2023 op PlayStation 5. Inoltre, de dichter van Final Fantasy XIV hij specificeerde dat volgend jaar zal worden gewijd naar de optimalisatie van het nieuwste Square Enix-sprookje.

“Wat betreft de voortgang van de ontwikkeling, ben ik verheugd aan te kondigen dat de titel van begin tot eind speelbaar is. De uitdagingen voor de daadwerkelijke oplevering zijn echter nog talrijk: van optimalisatie tot de finishing touch.”