Vandaag zijn de pagina's van Videogame Chronicles gehost een exclusief interview aan Tetsuya Mizuguchi, producent van verschillende titels ontwikkeld door het softwarehuis Resonair inclusief Rez, Lumines e Tetris-effect, VR-transpositie van het klassieke puzzelspel dat 4 jaar geleden werd uitgebracht.

Tijdens het interview herhaalde Mizuguchi zijn interesse in de continue ontwikkeling van technologieën zoals: virtuele realiteit, doelwit van de meeste van zijn nieuwste producties.

Tetsuya Mizuguchi Tetris Effect Rez 18 lumen

Onder de verschillende huidige en nieuwe technologieën die het VR-landschap overspoelen, zei Mizuguchi dat zijn team geïnteresseerd zou zijn in het ontwikkelen van iets om PlayStation VR 2, de nieuwe virtual reality-headset op PlayStation 5.

“Ik kan niets specifieks zeggen... maar we zijn erg geïnteresseerd en denken erover na hoe we VR verder kunnen ontwikkelen, dus we zijn geïnteresseerd in nieuwe hardware en zoeken naar manieren om VR-games te verbeteren. We zijn erg geïnteresseerd in PSVR 2. "

Ten slotte noemde Mizuguchi kort het idee van breng Tetris Effect naar PS5 en met PSVR 2-ondersteuning.

"Er zijn nog steeds een aantal platforms waar de game niet is uitgebracht en die we graag zouden willen opnemen."