Twee jaar later is een van de vlaggenschipseries van het Prime Video-pakket terug. Gebaseerd op de strip van Garth Ennis en Darick Robertson, The Boys laat ons zien wat er zou gebeuren als superhelden, nou ja, mensen waren. Het is alweer een tijdje geleden sinds de evenementen van vorig seizoen, Stormfront's nederlaag, Becca's dood en Hughie's nieuwe functie bij het Bureau, waarin hij merkt dat hij een onvrijwillige "sidekick" is van een super, de jongens gingen hun eigen weg en ook in de Toren van de Zeven vinden enkele machtswisselingen plaats. De eerste zes afleveringen van de derde reeks van The Boys lijken gebeurtenissen te schetsen en de personages - oud en nieuw - te rangschikken in een dynamiek die voorbereidend lijkt op een echte laatste boog..

Natuurlijk, gewend aan het verleden, weten we dat dit snel kan resulteren in een "niets gedaan" of in ieder geval in de buurt komen en dan terugkeren naar het startveld. Maar afgezien van enkele gebreken en de gebruikelijke problemen die vooral in het laatste seizoen duidelijk werden, is de reeks van Eric Kripke ziet er veel beter uit dan vroeger.

"Hoe meer dingen veranderen"

De eerste aflevering van dit derde seizoen brengt ons rechtstreeks naar huis, die ons (onder andere) een typische dag van de Boys laat zien, nu als team gereduceerd tot op het bot maar versterkt door een nieuwe positie binnen de Overheid "voedselketen". De hoofdscène van de aflevering vat perfect de stilistische snit van The Boys en de modellering van zijn personages samen die in alle opzichten steeds menselijker lijken. Het is niet zozeer een kwestie van facetten op emotioneel of karakterniveau, maar de constante herinnering dat ieder van ons, in plaats van hetzelfde materiaal waar dromen van gemaakt zijn, is gemaakt van vlees, botten, bloed en verschillende andere lichaamsvloeistoffen.

In deze eerste zes afleveringen probeert de serie nieuwe vragen te openen, geef antwoorden en verander constant de kaarten op tafel. Hij slaagt daar vrij goed in, vooral door sommige haakjes sneller te openen en te sluiten dan je zou verwachten, of zich in ieder geval niet te beperken tot het stellen van vragen en het toevoegen van personages aan het scherm, maar ook door antwoorden te geven, kleine verhaallijnen te sluiten die bijna altijd verwateren. het verhaal coherent te maken, zonder de indruk te wekken van een nutteloze opvulling, en om opnieuw verbinding te maken met de horizontale plot, bij te dragen of te verrijken.

Het tempo is hoog, met een enscenering in lijn met wat we gewend zijn, maar het weet wat meer adem te halen als het moet., meer vierkant en stop op de personages en de gebeurtenissen. Zelfs de fotografie blijft coherent met zichzelf en hoewel ze soms misschien een beetje te beladen is, is ze trouw aan de snit van het werk: cynisch, overdreven, rauw, grof. De vleugjes klasse van tv-uitzendingen, bioscoop, reclame en merchandise met betrekking tot "de zeven" zijn altijd goed verpakt en geven perfect het idee weer van een wereld waarin alles draait om deze "goddelijke" beroemdheden, die erin slagen om zowel de side-pop te laten zien en levendig evenals zakelijk en gewetenloos.

The Boys Seizoen 3: eerste foto van Wechsler getoond als Blue Hawk

groovy!

De jongens zijn altijd de jongens. Het vlaggenschip van de productie is en blijft in de representatie van geweld. Vertegenwoordiging die intelligent plaatsvindt in al zijn vormen, zelfs de meest subtiele en slinkse vormen en niet alleen in het louter vergieten van bloed. Verbaal en psychisch geweld spelen een belangrijke rol en vaak overgebracht door een subtiele komische inslag die alles nog sterker en onverteerbaar maakt. De slechtheid van Homelander bijvoorbeeld - maar ook die van Butcher - is vaak overdreven en schijnbaar gratuit, maar geeft perfect de verwrongen geest van het personage dat het in stand houdt en zijn onevenwichtigheden, zijn lijden, terug.

Dit seizoen slaagt er - voorlopig - dus in om te jongleren tussen gruwelijke actiescènes en meer introspectieve momenten, alleen in zeldzame gevallen neemt hij zichzelf te serieus en dus slagen om altijd mee te voelen met de personages of om ons te laten stilstaan ​​bij waarom het niet mogelijk is om het met sommigen van hen te doen. Natuurlijk is het over het algemeen nog steeds een product dat niet ongelooflijk diep is, maar dat al zijn sterke punten op een briljante manier weet te beheren, zelfs als het veel van zijn schema's herhaalt. Het enige personage dat misschien moe begint te worden, is Butcher, altijd charismatisch en meester van de scene, maar te veel slachtoffer van zijn karakter.

The Boys 3: de teaser-trailer en de releasedatum van het nieuwe seizoen

“Weet je wat echt saai is? onsterfelijkheid "

Het probleem van The Boys, dat in de loop van het afgelopen seizoen vooral werd gevonden, ligt vooral in de Plot Armour van de bijrollen.. Zo dik en onaantastbaar dat het onvermijdelijk narratieve problemen veroorzaakt. Kortom, het hebben van een zeer grote cast waarin iedereen "onmisbaar" is en niet in staat is om de scène te verlaten, zorgt voor ernstige onevenwichtigheden, waardoor de hoofdrolspelers de problemen omdraaien zonder ze ooit op te lossen en een gevoel van "niets gedaan" teruggeven dat op den duur is het extreem vermoeiend.

Dit derde seizoen lijkt echter in de eerste helft een vierkant te hebben gevonden. Omdat hij geen hoofdpersonage kwijt kan, probeert hij hem zo interessant en "onmisbaar" mogelijk te maken voor de doeleinden van de plot. Het resultaat is dat deze eerste zes afleveringen lijken te anticiperen op een mogelijke grote verandering en inderdaad, in de tweede helft zouden we gemakkelijk een echte epiloog van de serie kunnen bereiken., hoewel hij er veel twijfels over heeft, gezien het succes van de serie en de geruchten die al bestaan ​​over een mogelijk vierde seizoen. Niet alleen dat, het risico van het creëren van een nieuw personage in de trant van Stormfront — niet zozeer schriftelijk als in de rol — zou een nieuwe zondebok kunnen zijn om te voorkomen dat je je concentreert op Homelander en de vernietiging van Vought.

Overall, de eerste zes afleveringen van dit seizoen van The Boys voldoen aan de verwachtingen, blijft het slachtoffer van enkele van zijn problemen, waarvan sommige al zijn genoemd, maar ook van een extreme voorspelbaarheid van gebeurtenissen die, hoewel de aandacht van de kijker niet al te veel wordt beïnvloed, het werk een beetje verzwakt, wat wijst op een zekere narratieve luiheid. Anders gezegd: het geweer van Tsjechov vuurt iets te vaak.

Afgezien van dit alles blijft de reis met de Boys fascinerend en magnetisch, dankzij een goede cast waarin Anthony Starr opnieuw de show steelt.