Sinds hij concludeerde Pijlers van Eeuwigheid 2: Deadfire in 2018, de ontwerpdirecteur van Obsidian, Josh Sawyer, hij werkte in stilte aan een nieuw project, kleiner dan de vorige. Het project werd getoond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase. Het gaat over boetedoening. Het is een prachtig geïllustreerd verhalend avontuur, geïnspireerd op verluchte manuscripten en houtsneden

In veel opzichten voelt Pentiment aan als een verhalende RPG in het kielzog van Disco Elysium, waar de achtergrond en ervaringen van het personage het verhaal beïnvloeden. Hier is de samenvatting van de titel:

Pentiment speelt zich af in het 16e-eeuwse Beieren en neemt spelers mee op een verhalende reis door de ogen van kunstenaar Andreas Maler in een tijd van grote sociale onrust. Onder leiding van gamedirecteur Josh Sawyer wordt deze game tot leven gebracht door een getalenteerd team dat is geïnspireerd door verluchte manuscripten, houtsneden en het verhaal zelf. Deze RPG, ontwikkeld door Obsidian, is een historisch mysterie gericht op karakterontwikkeling, gestileerde graphics en een verhaallijn die varieert naargelang de keuzes die de speler maakt, allemaal in het begin van de XNUMXe eeuw in Duitsland. De hoofdpersoon is een ervaren verluchter die in de loop van vijfentwintig jaar betrokken raakt bij een reeks moorden in de abdij van Kiersau. Dit personage beschikt over de moed en vastberadenheid die nodig zijn om de identiteit van de moordenaars te achterhalen, maar elke beslissing van hem heeft blijvende gevolgen en trekt hem onverbiddelijk naar het centrum van een duistere samenzwering.

Ontdek het 16e-eeuwse Europa zoals de kunstmeesters van die tijd het zagen. Een kunst geïnspireerd op grote verluchte manuscripten en vroege gedrukte boeken wordt in Pentiment een wereld vol leven.

Kies een verscheidenheid aan academische en sociale achtergronden en ontmoet een levendige cast van personages terwijl je de verhalen en geheimen ontdekt die verborgen zijn in de Beierse stad Tassing en de nabijgelegen abdij van Keirsau.

In een tijd van grote politieke en religieuze veranderingen kan elke beslissing die je neemt een diepgaande invloed hebben op de toekomst van een gemeenschap. Vind je weg door een turbulente tijd en zie de gevolgen van je keuzes over de generaties heen.

Pentiment wordt uitgebracht op Xbox, pc en Cloud via Xbox Game Pass en Stoom. Als je meer wilt weten, kun je verbinding maken met Officiële site.