Een paar dagen geleden Electronic Arts had gepost tweet enigszins ongelukkig over games voor één speler, wat ook leidde tot een verontschuldiging van het bedrijf. De effecten zijn nog steeds voelbaar nu EA te maken heeft met boze werknemers die de tweet als een belediging voor hen en de games die ze maken, vonden.

Een nieuw verslag van USA Today werpt licht op hoe de tweet is ontstaan, dat was de reactie binnen EA en welke er zijn plannen voorgesteld om de situatie aan te pakken en de aanhoudende gevolgen.

Volgens het rapport arriveerde een uur nadat de tweet was gepost in de interne chatroom van EA, waar medewerkers en medewerkers van sociale media alle boze reacties begonnen te delen (sommige zelfs van de huidige EA-managers) die eraan kwamen. Terwijl de negatieve reacties uit de hand liepen, begon EA een plan te formuleren om de tweet te transformeren en positief te maken, maar dat mislukte.

Het oorspronkelijke plan bestond uit door meer aandacht te vragen voor de verschillende singleplayer-games die bij de uitgever in de maak zijn door te reageren op de profielen van de interne studio's van EA. Maar sommige personeelsleden wezen erop dat deze strategie alleen maar het online verhaal zou versterken dat de studio's en teams van EA het bedrijf haten. En dus, nadat veel managers van sociale media het plan niet accepteerden, faalde het gewoon.

"Het meest gedeelde idee was om verantwoordelijkheid te nemen en excuses aan te bieden", vertelde een bron aan USA Today. Deze excuses werden echter een nog gênantere tweet.

De leidinggevenden van EA worden vandaag nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de tweet. USA Today meldt dat er rondetafelgesprekken en vergaderingen worden gehouden met leidinggevenden die de grap een belediging vonden voor de games waaraan ze werken en het personeel dat ze maakt.

Over de geboorte van de tweet, werd ontdekt dat het officiële Twitter-account van EA door niemand binnen EA of een sociaal team wordt beheerd. Volgens bronnen die met USA Today hebben gesproken, is het zeer waarschijnlijk dat de persoon die de grap tweette geen idee had hoe slecht ze online zou worden ontvangen. Ook beweert dezelfde bron dat de medewerkers die het Twitter-account beheren "allen nieuw" zijn en dat de meesten van hen "geen mensen uit de game-industrie zijn" en waarschijnlijk geen idee hadden van de lange en slechte geschiedenis van EA met. spellen.

Kortom, een echt slachthuis dat op een zeer slechte manier wordt gerund door Electronic Arts, dat zichzelf keer op keer in de voet is blijven schieten en zelfs het interne personeel tegenwerkt. Een geweldige baan.